מכירים את הטרנד המשוגע שרץ עכשיו ברשת למתכון ריבועי בצק עלים בתנור מעל תפוחים מקורמלים או בצלים?
אז על כזה אני חולמת כבר כמה שבועות כשהאתגר שעומד בפני הוא שאין באמת מתכון לבצק עלים קיטוגני ותפוחים לא מומלץ בתזונה..ומפה לשם הכנתי לכם גרסה דלת פחמימה שלדעתי תעופו עליה!
הסוד לבצק שהוא לא בצק עלים אבל כן קצת מרגיש כמו בצק עלים בכל ביס ונגיסה, הוא חוסר האחידות במרקם של הבצק ומספר הפעמים של האפייה שלו.
אני אוהבת את הקולרבי בתור התוספת למרובע הבצק המושלם הזה, אבל ברור שאתם יכולים להניח במרכז המאפה מה שבא לכם.
מבטיחה לכם שמחכה לכם הנאה צרופה.
מצרכים:
לבצק:
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי)
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
1 כפית קסנטן גאם
1/2 כפית מלח
לתוספות:
1 קולרבי אפוי ופרוס
1 כף שמ"ז
50 גרם גבינת פטה מגורדת
3-4 ענפי טימין טריים
מלח גס/פלפל, לפי הטעם
הכנה:
הכנת הקולורבי:
1. לקלף קולרבי, ולעטוף אותו במרובע של נייר אפייה ונייר אלומיניום (נייר האפייה במגע ישיר עם הקולרבי ונייר האלומיניום עוטף מבחוץ).
2. להכניס לתנור שחומם מראש ל-200C למשך שעה וחצי לפחות, עד שהקולרבי רך ומזלג ננעץ בו בקלות.
3. לצנן במשך כשעה, ולפרוס בעדינות לפרוסות דקות בעובי של כ-2 מ"מ.
הכנת הבצק:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. בקערה בגודל בינוני שמתאימה למיקרו להמיס את המוצרלה.
3. להעביר את המוצרלה המומסת למיקסר (אפשר לערבב גם ידנית) ולהוסיף תוך כדי ערבוב במהירות בינונית ביצה.
4. להוסיף לתערובת את הקמח שקדים, הקסנטן גאם והמלח ולערבב עד שמתקבלת תערובת בצקית שנראית "משויישת" (מהמילה שיש).
5. לאסוף את התערובת הבצקית לכדור של בצק, להניח את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה ולרדד למלבן בגובה של כ-1/2 ס"מ.
6. בעזרת סכין או גלגלת לחיתוך של פיצה לחתוך את הבצק ל-6 מרובעים שווים ולהעביר אותם אל תבנית תנור עם נייר אפייה מעל.
7. לקפל את הקצוות של כל מרובע בצק משני הצדדים לאורך. במרכז של על מרובע להניח 3-4 פרוסות של קולרבי אפוי ולהכניס לתנור לאפייה של 12 דק', עד לקבלת הזהבה.
8. להוציא את התבנית מהתנור ובעזרת תרבד להפוך את המאפים באופן שהקולרבי יהיה מונח עכשיו מעל נייר האפייה. להחזיר לתנור להמשך אפייה של כ-7 דק'.
9. להוציא מהתנור ולפזר מעל כל מרובע של בצק מעט גבינה בולגרית ועלי טימין. להחזיר לתנור להמשך אפייה של כ-3-4 דק'.
10. להוציא מהתנור, לתבל ולזלף מעל מעט שמ"ז. להגיש חם או חמים.
*ניתן לאחסן בקירור במשך 2-3 ימים.