top of page

קיש פלפל, פטריות ותרד

דל פחמימה | ללא גלוטן

90 דק' וזה מוכן!

10 פרוסות

70 דק' אפייה בתנור

אז מה הבדל בין פשטידה לקיש?
שניהם מאפים, בדרך כלל מלוחים, כשכוכבי הרכיבים הם בדרך כלל ירקות וביצים ובכל זאת הם שונים.
אז איפה ההבדל? בקלתית!
בקיש המלית מונחת על גבי תחתית של בצק (קלתית) שיכולה להיות עשויה מסוגי בצק שונים כמו בצק פריך, בצק עלים וכד' או במקרה של המתכון הזה, מבצק פריך שמבוסס על קמח שקדים.
הפשטידה לעומת זאת, נאפית ללא תחתית ובצק.
בשני המקרים הווריאציות אינסופיות וכאן אני מגישה לכם את הגרסה שלי לקיש דל פחמימה עם פלפל קלוי, תרד ופטריות.

מצרכים:

לקלתית (בסיס):
1.5 כוסות + 1 כף קמח שקדים
1/2 כפית Italian Seasoning (או תערובת תבלינים של אורגנו ובזיליקום)
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
5-7 כפות חמאה מומסת

למלית:
2 פלפלים אדומים חצויים ונקיים מגרעינים
2 כפות חמאה
1 חבילה קטנה של פטריות שמפיניון פרוסות
1 כוס עלי תרד (אפשר גם קפוא)
2 שיני שום כתושות
4 ביצים M או 3 ביצים L
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1 כוס גבינת צ'דר מגורדת

הכנה:

בסיס (קלתית): תבנית "פאי" בקוטר של 20 ס"מ
1. לחמם תנור ל-180C.
2. בקערה לערבב את קמח השקדים והתבלינים.
3. להוסיף לתערובת את החמאה המומסת ולערבב עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.
4. להעביר לתבנית "פאי" ולהדק עם האצבעות (בסיס ודפנות).
5. להכניס את הקלתית לתנור ל-7-10 דק'.

מלית והרכבה:
1. לחמם תנור ל-200C.
2. להניח פלפלים על תבנית עם נייר אפייה ולהכניס לתנור ל-30 דק'.
3. לסגור את התנור ולהשאיר את הפלפלים בתנור לעוד 30 דק'.
4. אחרי חצי שעה להוציא את הפלפלים, לקלוף אותם ולחתוך אותם גס.
5. לחמם שוב תנור, הפעם ל-180C.
6. במחבת לחמם חמאה, להוסיף פטריות ולבשל במשך כ-10 דק'.
7. להוסיף למחבת את השום והתרד ולבשל עוד 7-8 דק'.
8. להוסיף את הפלפל הקלוי, לבשל ולערבב כדקה ולהוריד מהאש.
9. בקערה לערבב ביצים, שמנת, מלח ופלפל.
10. להוסיף לקערה את תערובת הירקות אחרי שהתקררה ואת הצ'דר מהגורדת.
11. להעביר את המלית אל הבצק.
12. להכניס לתנור ל-40-50 דק', עד לקבלת הזהבה.

bottom of page