top of page

קיש דל פחמימה עם פטריות ושאלוט.

דל פחמימה | ללא גלוטן

50 דק׳ אפייה בתנור

הכנתי לכם להיום מתכון שהוא חגיגה של הדברים הטובים באמת!
מתכון לקיש דל פחמימה עם פטריות ושאלוט וגבינה וגם הרבה שמחה!
מתכון שהוא לא רק טעים! אלא גם בריא ומזין! והוא מגיע אליכם בול בפוני היישר לשולחן החג של שבועות.

איך מכינים?
בקערה בינונית מערבבים את הרכיבים לבצק של הקיש, מהדקים אל תבנית של פאי ומכניסים לתנור לכמה דק׳ של אפייה.
בזמן הזה מכינים וצולים את תערובת הירקות שלנו שכוללת פטריות ובצלים ומוסיפים אותה לבלילה של שמנת, ביצים, תבלינים וגבינה.
מוזגים ושוב לתנור לחצי שעה. ויש לכם פה מנה מנצחת, יפה, עשירה ומזינה, ואפילו דלה בפחמימה!

מצרכים:

לקלתית (בסיס)
1/2 1 כוסות + 1 כף קמח שקדים
1/2 כפית תימין
1/2 כפית אבקת שום
1/4 כפית מלח
קורט כפית פלפל
5-7 כפות חמאה מומסת

למלית:
2 חבילות קטנות של פטריות שמפיניון פרוסות
2 כפות חמאה
4 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים
2 שיני שום, כתושות
4 ביצים מידיום או 3 ביצים לארג׳
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1/2 כפית אבקת שום
1/8 כפית אגוז מוסקט
1 כוס גבינה צהובה מגורדת (אמנטל/גאודה)

לקישוט:
חופן עירית קצוצה
1/2 כף שומשום

הכנה:

בסיס (קלתית)
תבנית "פאי" בקוטר של 20 ס"מ
1. לחמם תנור ל-C180.
2. בקערה לערבב את קמח שקדים ותבלינים.
3. להוסיף לתערוכת את החמאה ולערבב עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.
4. להעביר את התערובת לתבנית "פאי" ולהדק אותה עם האצבעות (בסיס ודפנות).
5. להכניס את הקלתית לתנור ל-7-10 דק'.

מלית והרכבה:
1. לחמם תנור ל-C180.
2. במחבת לחמם חמאה, להוסיף בצלי שאלוט ולבשל על אש בינונית במשך 5-7 דק׳, עד להזהבה.
3. להוסיף למחבת את השום והפטריות ולבשל ביחד עוד 7-8 דק', עד שהפטריות מגירות נוזלים, מורידות נפח ומזהיבות.
4. בקערה לערבב ביצים, שמנת, מלח ופלפל, אבקת שום ואגוז מוסקט.
5. להוסיף אל הקערה את תערובת הירקות (אחרי שהתקררה מעט) ואת הגבינה הצהובה.
6. להעביר את המלית אל הבצק.
7. להכניס לתנור ל-25-30 דק', עד להתמצקות והזהבה.

bottom of page