אוהבים או שונאים פרג?
ממה שאני מכירה ויודעת אין פה ממש אמצע.
מהעוגה הזו, לדעתי גם מי שלא חובב פרג מושבע יוכל ליהנות, כי הפרג מגיע פה בנגיעות קטנות. השילוב עם טעמי הלימון העדינים, מייצר נוכחות מאוד אלגנטית ועדינה שלו, בשונה מהתצורה שלו במאפים עם מילוי שכולו פרג.
השימוש בפרג במתכון הזה נעשה בצורתו הגולמית, ואין צורך לטחון אותו או למהול אותו ברכיבים כמו שמנת או חלב.
מצרכים:
2.5 כוסות קמח שקדים/כ-250 גרם (שתיים וחצי כוסות)
1/3 כוס אבקת חלבון
3 כפות פרג
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חמאה מומסת
1/3 כוס ממתיק
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
3 ביצים
גרידת לימון מלימון 1
1/2 כפית תמצית בטעם לימון או 1/2 כף של מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כוס מים
לציפוי:
1/3 כוס ממתיק אבקת סוכר
מיץ סחוט טרי מלימון אחד
הכנה:
1. לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית לעוגה, משומנת או עם נייר אפייה מעל.
2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד קמח שקדים, אבקת חלבון, פרג, אבקת אפייה ומלח.
3. בקערה נוספת להקציף ביחד חמאה עם ממתיק עד לקבלת תערובת תפוחה.
4. להוסיף לתערובת את הביצים ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 5. להוסיף לתערובת את גרידת הלימון, מיץ הלימון ותמצית הוניל.
6. להוסיף תוך כדי ערבוב את תערובת הקמח שקדים אל תערובת הרכיבים הרטובים ב-2 פעימות ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
7. להעביר את התערובת אל תבנית האפייה ולהכניס לתנור לאפייה של 40-45 דק’, עד להתמצקות של העוגה וקבלת הזהבה קלה.
8. לצנן בתוך התבנית לפחות 30 דק’ ואח”כ להוציא את העוגה מהתבנית אל רשת קירור. לצנן לגמרי לפני שמקשטים, פורסים ומגישים.
9. להכנת הציפוי לערבב ביחד את הממתיק עם המיץ לימון עד לקבלת תערובת חלקה וחלבית בגוון.
10. לזלף את הציפוי מעל העוגה.