top of page

עוגת לימון בחושה עם נגיעות פרג

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

בין 8-10 פרוסות

50 דק' וזה מוכן!

30 דק' בתנור

אוהבים או שונאים פרג?
ממה שאני מכירה ויודעת אין פה ממש אמצע.
מהעוגה הזו, לדעתי גם מי שלא חובב פרג מושבע יוכל ליהנות, כי הפרג נמצא פה בנגיעות קטנות. השילוב עם טעמי הלימון העדינים, מייצר נוכחות מאוד אלגנטית ועדינה שלו, בשונה מהתצורה שלו במאפים עם מילוי שכולו פרג.

השימוש בפרג במתכון הזה נעשה בצורתו הגולמית, ואין צורך לטחון אותו או למהול אותו ברכיבים כמו שמנת או חלב.

מצרכים:

2.5 כוסות קמח שקדים/כ-250 גרם (שתיים וחצי כוסות)

1/3 כוס אבקת חלבון

3 כפות פרג

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס חמאה מומסת

1/3 כוס ממתיק

1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס

3 ביצים

גרידת לימון מלימון 1

1/2 כפית תמצית בטעם לימון או 1/2 כף של מיץ לימון סחוט טרי

1/2 כוס מים (במידת הצורך - ראו הרחבה בהוראות הכנה)


לציפוי:

1/3 כוס ממתיק אבקת סוכר

מיץ סחוט טרי מלימון אחד

הכנה:

1. לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית לעוגה, משומנת או עם נייר אפייה  מעל.

2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד קמח שקדים, אבקת חלבון, פרג, אבקת אפייה ומלח.

3. בקערה נוספת להקציף ביחד חמאה עם ממתיק עד לקבלת תערובת תפוחה.

4. להוסיף לתערובת את הביצים ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 5. להוסיף לתערובת את גרידת הלימון, מיץ הלימון ותמצית הוניל.

6. להוסיף תוך כדי ערבוב את תערובת הקמח שקדים אל תערובת הרכיבים הרטובים ב-2 פעימות ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

7. במידה והתערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף לה עד 1/2 כוס מים. מתחילים מהוספת 1/4 כוס, מערבבים ובוחנים את סמכיות הבלילה ומחליטים אם להוסיף עוד. הבלילה צריכה להיות נוזלית אך לא יותר מידי (זהה לזו של עוגה בחושה ״רגילה״). 

8. להעביר את הבלילה המוכנה אל תבנית האפייה ולהכניס לתנור לאפייה של 40-45 דק’, עד להתמצקות של העוגה וקבלת הזהבה קלה.

9. לצנן בתוך התבנית לפחות 30 דק’ ואח”כ להוציא את העוגה מהתבנית אל רשת קירור. לצנן לגמרי לפני שמקשטים, פורסים ומגישים.

10. להכנת הציפוי לערבב ביחד את הממתיק עם המיץ לימון עד לקבלת תערובת חלקה וחלבית בגוון.

11. לזלף את הציפוי מעל העוגה.

Beige and Black Modern Fashion Collection Email Header (1).jpg
DSC02154.jpg
רוצים להיות הראשונים לדעת 
על מתכונים חדשים והטבות?
הזינו פה כתובת מייל!

תודה רבה ! נשאר בקשר !

© זכויות שמורות לתפריט 2022

bottom of page