בצק פריך מוצלח מהווה בסיס להרבה מתכונים, החל מטארט, פשטידות, עוגיות עם מילוי ועוד.
וכמו בכל בצק פריך, ישנה פה כמות משמעותית של חמאה לעומת שאר הרכיבים ולכן כדאי לעבוד עם הבצק בחדר עם טמפרטורה נמוכה יחסית, או לחילופין, להכניס אותו לקירור של 10-15 דק' לפני השלב של חיתוך העיגולים ולפני השלב של המילוי והקיפול לצורה של אוזן המן.
לגבי המילוי, במתכון הזה הלכתי עם הטעים מכל, הלוא הוא השוקולד! אבל בהחלט ניתן לגוון עם ריבה ביתית ללא סוכר, תערובת של אגוזים עם חמאה, ממתיק וקינמון, או אפילו ממרח שקדים.
ואמן שנשמח עד לא ידע בכל ימות השנה!
מצרכים:
לבצק ה"לבן":
2.25 כוסות קמח שקדים (שתיים ורבע כוסות)
3 כפות קמח קוקוס
1/2 כפית קסנטן גאם
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חמאה מומסת
1/4 כוס ממתיק
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס/ממתיק אבקת סוכר
1 ביצה
לבצק "שוקולד":
2 כפות אבקת קקאו
למילוי:
50 גרם שוקולד מריר/שוקולד ללא תוספת סוכר, חתוך ושבור
או לחילופין נטיפי שוקולד מריר/ללא תוספת סוכר
הכנה:
1. לחמם תנור ל-160C.
2. בקערה בגודל בינוני לערבב את כל הרכיבים היבשים חוץ מהממתיק ומהאבקת קקאו.
3. בקערה גדולה נוספת לטרוף ביחד חמאה וממתיק, להוסיף ביצה ולטרוף היטב, לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4. להוסיף לקערת ה"רטובים" את התערובת של הקמח שקדים ולערבב ביחד עד ליצירת הבצק.
5. לחלק את הבצק ל-2 חצאים. להוסיף לאחד החצאים את אבקת הקקאו ולקפל ביחד עד שהבצק מקבל את הצבע של הקקאו.
6. לרדד את 2 חצאי הבצק בנפרד (בין 2 ניירות אפייה).
7. עכשיו עומדות בפניכם 2 אפשרויות-
הראשונה-להניח את הבצק הרגיל מעל הבצק השוקולדי ולקרוץ עיגולים בעזרת חותכן עוגיות.
השנייה-לעבוד עם כל סוג בצק בנפרד ולקרוץ מהם עיגולים לבנים וחומים.
8. את העיגולים להעביר למגש אפייה עם נייר אפייה מעל.
9. במרכז כל עיגול להניח קוביית שוקולד ולסגור בעדינות לצורת משולש/אוזן המן.
להכניס לתנור לאפייה של 15-20 דק', עד להזהבה.
*אפשר לפדר במעט ממתיק אבקת סוכר לפני ההגשה.