מתכון מטריף לאוזני המן דלות פחמימה בסגנון שוקולד דובאי. מהמת כונים הטעימים שהכנתי!
אם בא לכם לפנק את עצמכם במשהו מתוק ולחגוג את הטוב ואת החג שאמור להיות כולו שמחה ונתינה, כנסו למטבח ותכינו מתכון ממש טעים ומנחם לאוזני המן דלות פחמימה במילוי שוקולד דובאי.

מצרכים:
1.75 קמח שקדים (190 גרם)
3 כפות ממתיק (18 גרם)
1/2 כפית גואר גאם
1/4 כפית מלח
1 ביצה
למילוי:
1/2 כוס שבבי קוקוס טחון
1/4 כוס שברי שקדים/אגוזים (פאקן, פיסטוק)
1.5 כפות של חמאה
1.5 כפות ממתיק אבקת סוכר
1 כף ממרח שקדים/קשיו
1 כף טחינה
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
הכנה:
מילוי:
1.לקלות במחבת קוקוס טחון.
2.להוסיף שקדים/אגוזים ולקלות כמה דק׳ ביחד עם הקוקוס.
3.להוסיף חמאה וממתיק, לערבב כמה שניות ולהוריד מהאש.
4.להוסיף ממרח שקד וטחינה ולערבב ליצירת תערובת אחידה.
5.להניח במקרר לחצי שעה ובזמן הזה להכין את הבצק לאוזני המן.
בצק ואוזני המן:
1.לחמם תנור ל-160c.
2.בקערה גדולה לערבב ביחד רכיבים יבשים.
3.להוסיף ביצה, חמאה ולערבב ליצירת בצק.
4.לקמח משטח עבודה עם קמח שקדים ולרדד בין 2 ניירות אפייה.
5.לקרוץ עיגולים מהבצק, לשים מילוי במרכז ולסגור (מומלץ עם קורצן עוגיות או כוס בקוטר של כ-6 ס״מ).
6.להכניס לאפייה של 12-15 דק׳.
ציפוי:
1.להניח קערה עם השוקולד מעל סיר עם מים רותחים (בשיטת בן-מארי) ולערבב עד להמסה של השוקולד.
2.לזלף את השוקולד מעל אוזני המן (במרכז שנוצר עם קיפול אוזני המן) ולהניח לצינון מוחלט בקירור לפני ההגשה.