top of page

אוזני המן קלות להכנה

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

10-12 יחידות

40 דק' וזה מוכן

15 דק' בתנור

היה לי חשוב להכין לכם השנה את אוזני המן מבצק חמאה שהוא שיא הקלות להכנה! המילוי שבחרתי לשים הפעם הוא ריבת אוכמניות ביתית ללא תוספת סוכר שמעניקה ניגודיות קלה ללימוניות הקלילה והעדינה שיש בבצק הזה.

מה עוד תוכלו לשים כמילוי?
שילוב של חמאת בוטנים ושברי שוקולד
פשוט שוקולד
ריבת חלב
קרם קרמל
וכמובן כל דבר אחר שבא לכם שימלא את אוזני המן שלכם.

מצרכים:

לבצק: 

2 כוסות קמח שקדים 

1/4 כוס ממתיק  

1 כף אינסטנט פודינוג וניל ללת”ס

1/4 כפית מלח 

1 כפית גרידת לימון  

1 ביצה  

2.5 כפות חמאה מומסת/כ-40 גרם חמאה 


למילוי של ריבת אוכמניות ביתית ללת”ס:

400 גרם אוכמניות קפואות (אפשר גם טריות) 

4 כפות ממתיק  

4 כפות מים

1 כפית תמצית וניל 3 כפות זרעי צ’יה

הכנה:

מילוי: 

1. בסיר קטן, לערבב ולבשל ביחד אוכמניות, מים וממתיק במשך כ-10-15 דק’, עד שהפירות רכים וניתנים למעיכה בקלות עם כף או מזלג.  

2. להוריד את הסיר מהאש, ולטחון את הפירות עם מעבד מזון (השלב הזה אינו חובה, ותלוי במרקם הריבה שאתם רוצים).  

3. להוסיף למחית הפירות את זרעי הצי’ה, לערבב ולהניח בצד לקירור והתייצבות.


אוזני המן: 

1. לחמם תנור ל-180C.

2. בקערה בגודל בינוני, לערבב ביחד את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, ממתיקים, גרידת לימון ומלח.  

3. להוסיף לתערובת היבשים את הביצה ואת החמאה המומסת. לערבב היטב עד ליצירת כדור בצק.  

4. ללוש את הבצק שהתקבל ולהניח בצד להתייצבות למשך כ-10 דק’.  

5. לרדד את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובה של 3-4 מ”מ (לא דק מידי).  

6. בעזרת קורצן בצורה של עיגול לסמן עיגולים על פני משטח הבצק.  

7. להכניס את המשטח המסומן למקפיא ל-7-8 דק’.  

8. להוציא את המשטח המסומן מהמקפיא, ובעזרת תרבד קטן להרים את בעדינות את הבצק שנותר מסביב לעיגולים המסומנים.  

9. להעביר את עיגולי הבצק אל תבנית אפייה עם נייר אפייה. את הבצק הנותר ללוש שוב, לרדד ולסמן עיגולים. כך שוב ושוב עד שהצלחתם לנצל את כל הבצק.  

10. במרכז עיגולי הבצק להניח כפית ריבת פירות יער.  

11. לסגור בעדינות כל עיגול לצורה של אוזן המן ולהדק קלות בקצוות. 

12. להכניס לתנור לאפייה של כ-15-18 דק’, עד להזהבה קלה.  

13. לצנן לגמרי לפני איחסון או הגשה.

bottom of page