top of page

אוזני המן לכל המשפחה

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

16 יחידות

40 דק' וזה מוכן

10 דק' בתנור

פורים מסומן כחג עם כמות הסוכר הכי גבוהה! משלוחי מנות מפוצצים בשוקולדים וחטיפים ועוגיות וכמובן באוזני המן!
ולכן אני פוגשת אתכם כאן היום כדי להציג בפניכם אפשרות אחרת, מאוזנת יותר, לאוזן המן טעימה ונפלאה שעשויה מבצק ומילוי שוקולדי ללא סוכר ודלה בפחמימה.
אוזן המן שהיא בעצם עוגייה מפנקת ופשוטה עם המילוי שאתם בוחרים ואוהבים.

אז לכבוד החג, כנסו למטבח ותכינו משהו מפנק למישהו שצריך מכם חיבוק ואהבה!
והלוואי שנהיה בצד שנותן ומחבק בכל ימות השנה!!

מצרכים:

1 כוס קמח שקדים 

1 כף קמח ארורוט (מייצב את הבצק, אפשר 1/2 כפית קסנטן גאם במקום)

1 כף דבש/ממתיק אבקת סוכר/אינסטנט פודינג וניל ללת״ס

2 כפות שמן MCT  או חמאה

1 ביצה 

1/4 כפית מלח 

 

תערובת ביצה להברשה של הדבקה והזהבה:

1 ביצה

2 כפות מים 

 

למילוי שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר 100%

3-4 כפות ממתיק אבקת סוכר 

2 כפות גדושות של ממרח אגוזי לוז

3 כפות חלב שקדים 


הכנה:


1. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד את רכיבי הבצק עד לקבלת כדור בצק ולהניח במקרר עטוף בניילון נצמד למשך 1/2 שעה. 

2. בזמן הזה להכין את המילוי של אוזני המן; בקערה קטנה לערבב ביחד את רכיבי המילוי ולשים עטוף במקרר להתמצקות קלה (מתקבל מרקם מאוד סמיך שמזכיר טראפלס). 

3. לחמם תנור ל-180לC ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל. 

4. לקמח נייר אפייה או משטח רידוד עם 1 כף של קמח ארורוט או קמח שקדים. לרדד את כדור הבצק בעזרת מערוך ובין 2 ניירות אפייה, עד לעובי של כ-1/2 ס״מ. 

5. בעזרת קורצן של עוגיות (או צלוחית קטנה וסכין), לקרוץ מהבצק עיגולים בגודל אחיד. 

6. להבריש את קצוות העיגול בעדינות עם תערובת הביצה. 

7. להניח בערך 1/3-1/2 כפית של מילוי השוקולד שהכנו במרכז כל עיגול של בצק.

8. לקפל ולהדק את עיגולי הבצק עם המילוי באופן שבו תיווצר צורת משולש (של אוזן המן). 

9. להכניס לתנור לאפייה של כ-8-10 דק׳, עד לקבלת הזהבה קלה של העוגיות. 

10. לצנן לגמרי לפני שמפדרים במעט אבקת סוכר ומגישים.

bottom of page