top of page

מתכון למצה עם שוקולד

40 דק׳ וזה מוכן!

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

13 דק׳ בתנור

2 מצות גדולות

זוכרים שפעם כשהיינו ילדים היו חבילות של מצות מוכנות כבר בציפוי שוקולד שכולם במשפחה היו מחסלים?
אז כזה הכנתי לכם היום!
קבלו מתכון למצה שתהיה נהדרת גם עם ממרח של כבד קצוץ, חזרת, או חרוסת מעל, ועם השוקולד היא חגיגה של הלייף!
מה חשוב שתדעו ?
1. את הבצק תרדדו עד לגובה של 2-3 מ”מ, כדי שיצא קריספי אבל לא דק מידי.
2. במידה והבצק שלכם רך מידי וקשה לעבודה, תכניסו אותו למקרר ל-5-7 דק’, ואז תמשיכו לעבוד איתו.
ואיזה כייף שאת כל המתכונים שכולנו אוהבים אפשר להכין בגרסה מאוזנת ודלת פחמימה.

מצרכים:

מצה:

1 כוס קמח שקדים  

1/4 כוס קמח קוקוס  

1/2 כפית מלח

1 ביצה  

2 כפות שמ”ז  

1 כף מים


ציפוי שוקולד: 

100 גרם שוקולד מריר 85% או שוקולד ללת”ס

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C.

2. לערבב ביחד קמחים ומלח.  

3. להוסיף לתערובת ביצה, שמ״ז ומים ולערבב היטב ליצירת בצק.  

4. לחלק את הבצק ל-2 חצאים ולרדד כל חצי בין 2 ניירות אפייה לגובה של 1-2 מ”מ.  

5. להסיר את נייר האפייה העליון  ולהעביר את הנייר התחתון עם הבצק המרודד לתבנית אפייה.  

6. לנקב את מרובע הבצק בעזרת מזלג או מחורר בצק, באופן שידמה משטח של מצה.  

7. להכניס לתנור לאפייה של 10-13 דק’, עד לקבלת הזהבה.  

8. לצנן במשך שעה לפחות לפני מריחת הציפוי מעל. 

9. להמיס את השוקולד במיקרו או בבן-מרי ולמרוח מעל המצות באופן שיכסה את כל שטח המצות.  

* לצנן במקפיא חצי שעה לפחות לפני ההגשה.

bottom of page