אין מישהו מאיתנו שלא "נופל" למלכודת הסופגניות בכל שנה.
הן טעימות, מגרות, עמוסות בכל טוב, וחלק בלתי נפרד מהחג האהוב הזה.
ולכן אני שמחה לשתף אתכם היום במתכון ביתי ומפתיע בקלות שלו לסופגניות ביס דלות פחמימה!
מטוגנות כיאה לכל מה שאנחנו אוהבים לאכול בחנוכה!
מה שמיוחד במתכון הזה הוא כמובן רכיב ההתפחה, הלא הוא הפסיליום. שימו לב איך הסופגניה הקטנה שלכם תופחת ומתנפחת במגע עם השמן ואיך הפסיליום עושה פה עבודה נפלאה ליצירת מרקם תפוח ואוורירי, תוך כדי שמירה על ערכים תזונתיים נפלאים לקינוח הכי מושחת!
המלצה שלי:
1. תכפילו מראש כמויות - מדובר בסופגניות ביס קטנות ושובבות שכולן יהנו מהן בוודאות.
2. את הריבה תשתדלו להכין יום לפני, זה יקל עליכם בזמני ההכנה, כי את הסופגניות עצמן לוקח ממש כמה דקות להכין.
3. תפדרו בממתיק אבקת סוכר רק לפני ההגשה, בגלל השמן הוא נספג מאוד מהר בסופגניה.
4. הטיגון נעשה בשמן קוקוס או בשמן MCT - הטעם של שניהם כלל אינו מורגש והם בריאים פי כמה וכמה משמנים אחרים שאנחנו מכירים ורגילים אליהם.

מצרכים:
1 כוס קמח שקדים (אפשרות להוסיף עוד רבע כוס במידה והבלילה נוזלית מידי)
2 כפות אבקת פסיליום (עדיפות לאבקה שטחונה דק)
1 כפית אבקת אפייה
2-3 כפות ממתיק
1 כף חמאה מומסת
1 כפית תמצית מייפל (אפשר גם תמצית וניל)
2 ביצים טרופות
2 כפות שמנת חמוצה/יוגורט עתיר שומן
למילוי במידה ורוצים:
לקישוט:
2-3 כפות ממתיק אבקת סוכר
לטיגון:
1-2 כוסות שמן קוקוס או שמן MCT
הכנה:
1. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד רכיבים יבשים.
2. להוסיף לתערובת היבשים את החמאה המומסת, המייפל והביצים.
3. לערבב ביחד ליצירת תערובת בצקית.
4. לחמם בסיר קטן-בינוני שמן קוקוס (לוודא שהשמן לא רותח מידי, אחרת הסופגניות יכולות להישרף מהר מבחוץ לפני שהן מוכנות בפנים).
5. להרטיב מעט את הידיים וליצור מהתערובת הבצקים כדורים בגודל קטן-בינוני (כף קטנה של תערובת לכדור).
6. לטגן את כדורי הבצק מ-2 הצדדים במשך כ-2 דק' מכל צד, עד להזהבה (להיות ליד הסיר כדי להשגיח שהשמן לא חם מידי. במידה והשמן רותח מידי תזיזו את הסיר מהלהבה לכמה דקות, זה מאזן את הטמפרטורה של השמן יחסית מהר).
7. להעביר את הסופגניות המוכנות לצלחת עם נייר סופג.
8. במידה ורוצים למלא את הסופגניות בריבה, יש לחורר אותן באמצעות סכין חדה או קש. למלא שקית זילוף עם צנתר עגול ודק בריבה ולמלא את החורים שיצרנו בסופגניות.
לפדר בממתיק אבקת סוכר אך ורק לפני ההגשה (הממתיק נספג ישר בסופגניה).