top of page

לביבות כרישה טעימות בטירוף

דל פחמימה | ללא גלוטן

60 דק' וזה מוכן

15 דק' בתנור

כ-20 יחידות

הכרישה, כמו השום והבצל, נחשבת לירק עם כמות פחמימות גבוהה יחסית (14 גרם פחמימה ב-100 גרם כרישה) אולם יחד עם זאת, מדובר בירק מופלא בטעמו עם עושר בערכים תזונתיים ולכן לא נוותר עליו אלא נצרוך ממנו בכמות מדודה.

מה חשוב שתדעו לגבי המתכון הזה ?
1. את הלביבות האלה אפשר לטגן ואפשר גם לאפות.
2. למי שלא רוצה להוסיף גבינה, תוסיפו במקום עוד 1/2 כוס של קמח שקדים.

מצרכים:

3-4 גבעולי כרישה, פרוסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ 

2 ביצים 

100 גרם גבינת צ'דר כתומה, מגורדת 

1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי) 

1 כפית מלח 

1 כפית אבקת בצל 

40 גרם חמאה חתוכה לקוביות 

1/2 כוס מים

שמן זית לטיגון (במידה ומטגנים)

הכנה:

1. במחבת עמוקה לבשל את פרוסות הכרישה עם חמאה ומים. מחבת מכוסה על אש נמוכה-בינונית במשך כ-20-30 דק' עד לאידוי מוחלט של הנוזלים וריכוך של הכרישה.
2. להעביר את הכרישה למעבד מזון ולהוסיף את שאר המרכיבים - קמח שקדים, תבלינים, ביצים וגבינה.
3. לטחון עד ליצירת תערובת יחידה. אתם יכולים לתת כמה פולסים בלבד כדי לקבל תערובת עם "חתיכות" של כרישה או לטחון ברצף כדקה לקבלת תערובת חלקה.
4. מומלץ אבל לא חובה - לשים את התערובת במקרר למשך רבע-חצי שעה ולצינון והתייצבות.
5. במידה ואתם מטגנים את הלביבות, לחמם שמ"ז במחבת נון-סטיק חצי עמוקה, להרטיב מעט את הידיים, ליצור לביבות ולטגן כמה דק' מכל צד, עד להזהבה.
במידה ואתם אופים אותן, להרטיב את הידיים וליצור לביבות (בערך כף בלילה ללביבה) ולשים בתנור שחומם מראש ל-200C למשך כרבע שעה, עד לקבלת הזהבה.

Beige and Black Modern Fashion Collection Email Header (1).jpg
DSC02154.jpg
רוצים להיות הראשונים לדעת 
על מתכונים חדשים והטבות?
הזינו פה כתובת מייל!

תודה רבה ! נשאר בקשר !

© זכויות שמורות לתפריט 2022

bottom of page