אחרי שתכינו לא תבינו איך לא הכנתם את זה עד עכשיו!!
הממרח המתוק והמפנק הזה מתאים לעוגות, עוגיות, מטבל פונדו פירות יער וגם סתם מעל פרוסת טוסט מלחם קיטוגני.
מה חשוב שתזכרו?
1. תהיו צמודים לכיריים, יש פה תהליך קרמול של הממתיק ואנחנו לא רוצים שהוא ישרף.
2. תערבבו כל כמה דק’ ותשימו לב לגוון המשתנה של התערובת שלכם.
מצרכים:
1.5 כוס שמנת מתוקה (כוס וחצי)
1/4-1/3 כוס ממתיק (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
3 כפות ממתיק סוכר חום
הכנה:
1. במחבת בגודל בינוני או בסיר קטן לשים את רכיבי הריבה.
2. להרתיח את התערובת ולערבב תוך כדי הרתחה.
3. להנמיך את האש לקטנה עד בינונית ולהמשיך לבשל במשך 20-25 דק’ כשיש פה למעשה תהליך קירמול של הממתיק וצמצום השמנת ליצירת מרקם נוזלי מצומצם וסמיך.
4. להמשיך לבשל ולערבב עד לקבלת גוון חום מעט כהה ומרקם סמיך אבל גם נוזלי ו”ממרחי” (מזכיר מרקם של ממרח שוקולד/נוטלה).
5. בזמן הבישול יש לערבב את התערובת בכל כמה דק’ בעזרת מטרפה ולשים לב לשינוי הצבע שלה ולכך שהיא לא “תישרף”.
6. ברגע שהממרח מוכן יש להעביר אותו לכלי אחר כדי שיתקרר.
*לאחסן בכלי אטום בקירור.