אופן ההכנה ותמהיל הרכיבים הוא בסיס מוצלח ללביבות טעימות ומזינות לאורך כל השנה - וממש לא רק בחנוכה.
אז בלי הקדמה ארוכה או תוספות, מקווה שאתם כבר במטבח שרים שירי חנוכה ומלבבים לביבות
![](https://static.wixstatic.com/media/c2e503_c3519d1c47a349cd8ca755b5321c2270~mv2.jpg/v1/fill/w_677,h_425,al_c,lg_1,q_80,enc_avif,quality_auto/Image-empty-state.jpg)
מצרכים:
3-4 גבעולי כרישה פרוסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
4 זוקיני קלוף ומגורד בינוני/דק
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
חופן בצל ירוק קצוץ דק
2 ביצים
1 כוס קמח שקדים
1 כוס גבינה צהובה - צ'דר אנגלית כתומה/מוצרלה/קשקבל
2-3 גבינת פרמז'ן מגורדת
תבלינים:
מלח/פלפל, לפי הטעם (אני ממליצה על מעט מלח משום שלגבינות שאנחנו מוסיפים לתערובת יש כבר מליחות מסוימת)
1/2 כפית אבקת שום
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
שמן זית/MCT לטיגון
הכנה:
1. להניח את הזוקיני המגורד בתוך רשת מעל קערה למשך שעה לפחות כדי שיגיר נוזלים (אפשר להוסיף מעט מלח כדי להאיץ את התהליך).
2. במחבת סוטאז' לחמם 2-3 כפות שמן זית ולהוסיף את הבצל הלבן והכרישה.
כדי לבשל את הכרישה והבצל נוסיף למחבת כ-1/2 כוס מים ונכסה. לבשל ביחד על אש קטנה-בינונית כ-15-20 דק', עד שהמים מתאדים והבצלים מקבלים השחמה קלה.
3. אחרי שהבצלים מוכנים להוריד את המחבת מהאש ולהוסיף לה את שאר רכיבי התערובת של הלביבות. את הזוקיני המגורד צריך לסחוט היטב כמה פעמים לפני שמוסיפים אותו אל התערובת.
4. לערבב היטב את כל הרכיבים ליצירת תערובת אחידה. ניתן לשים את התערובת במקרר להתייצבות למשך כחצי שעה-שעה (לא חובה).
5. ועכשיו לחלק הכייפי של ליבוב הלביבות - אז מה האפשרויות שעומדות בפנינו?
- אפשר לטגן בשמן חצי עמוק
-אפשר לאפות בתנור על חום של 200C למשך 25-30 דק'
-ואפשר להכין בנינג'ה על תוכנית של אייר פריי, 180C, כ-15 דק' (עם הפיכת צד באמצע).
6. אז תרטיבו מעט את הידיים, קחו כף גדושה של תערובת לכל לביבה, תלבבו בידיים וישר אל המחבת/התנור לזמן טיגון/אפייה.
7. להגיש חם ליד מטבל מיונז וחרדל.
חבל שחנוכה לא נמשך כל השננננה!