יש בה משהו מאוד מנחם ורך ועוטף בדלעת ובצבעוניות החמימה שלה ולאחרונה התחלתי להתנסות איתה במטבח ולהבין את טיבה.
היום אני משתפת אתכם במתכון קל ונעים ללביבות דלעת, שום ובצל. לביבות שהן יותר סוכריות מלביבות.
מקווה בכל ליבי, שתפנו לכם זמן ומקום בנפש, כדי להיכנס למטבח ולהכין אותן.
הכנה לתנור: 10 דק׳
זמן תנור: 40 דק׳
הכנת הפירה: 10 דק׳
זמן אפייה/טיגון לביבות: 15 דק׳

מצרכים:
3 יח׳ דלעת ערמונים בגודל בינוני חצויות ומרוקנות מגרעינים
1 בצל לבן גדול קלוף וחתוך לרבעים
1 ראש שום קטן
5-6 כפות קמח שקדים
1 ביצה
שמן זית לצליית הירקות
תבלינים:
מלח, אבקת שום, תימין (לפי הטעם)
הכנה:
1. לחמם תנור ל-210C ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל.
2. להניח את הדלועים החצויים והבצל על תבנית האפייה.
3. לזלף את ראש השום במעט שמן זית ולעטוף היטב בנייר אלומיניום.
4. לזלף מעל שמן זית ולתבל בנדיבות.
5. להכניס לתנור לאפייה של 40-45 דק׳, עד להזהבה וריכוך של הירקות.
6. להפריד את הדלעת המרוככת מהקליפה, ולהעביר למעבד מזון.
7. להוציא את שיני השום העשויות מראש השום, אל מעבד המזון ולהוסיף גם את הבצל. לטחון ביחד למרקם של פירה. לטעום ולתקן תיבול.
8. להוסיף לפירה ביצה וקמח שקדים ולערבב היטב לקבלת תערובת ללביבות.
9. ליצור לביבות בעזרת הידיים (להרטיב מעט לפני), בערך 1 כף גדושה ללביבה.
10. לאפות בתנור על 200C במשך 15-20 דק׳, או לטגן או להכין במכשיר נינג׳ה בתוכנית אייר פריי על 200C למשך 10 דק׳ (להפוך אחרי 7 דק׳).
11. להגיש חם או חמים, אפשר ליד רוטב איולי ביתי, טחינה או שמנת חמוצה.
.