top of page

לביבות דלעת ובצל

ידעתם שלביבות זה מאכל שהחל עוד במסורת העתיקה של ימי הביניים בגרסה מנחמת ופשוטה של אורז וגבינה?
וידעתם שלא באמת הכינו לביבות בתקופה הזו בשנה, והן בעצם חלק מחג החנוכה שנקשר בנס חג השמן, שבו חברות המזון הביאו את המאכלים המטוגנים אל קדמת השולחן? ומכאן שהלביבות והסופגניות הן הכוכבות הבלתי מעורערות של החג הזה!
אז מה זו בעצם לביבה? מאכל שטוח ועגול שמורכב מתערובת של רכיבים שונים, שנמעכו ועורבבו ביחד, והוכנו באפייה או בטיגון.
לרוב לביבות עשויות מירקות עמילניים כמו תפוח אדמה, בטטה, גזר וכד׳ בשילוב עם קמחים שונים, תבלינים וביצים, ומכאן שבקלילות הכנו לכם לביבות בגרסה קיטוגנית ודלת פחמימה.

מצרכים:


2 בצל לבן בינוני פרוס דק 

כ-250 גרם דלעת מגוררת בפומפייה (דלעת ״רגילה״)

2 ביצים 

1 כוס קמח שקדים 

תבלינים:

מלח, פלפל (לפי הטעם)

1 כף אבקת שום או לחילופין, 2 שיני שום כתושות 

1/4 כפית תבלין אגוז מוסקט 

3-4 כפות שמ״ז לטיגון

 

הכנה:


1. במחבת גדולה על אש בינונית, לטגן תערובת של בצל ודלעת בשמ״ז, עד להגרת הנוזלים והזהבה קלה (כ-10-15 דק׳). להניח בצד לקירור במסננת להגרה נוספת של הנוזלים.
2. בקערה גדולה לערבב ביחד את תערובת הדלעת והבצל ולתבל. להוסיף אל התערובת את הביצים ואת קמח השקדים ולערבב שוב. לתבל שוב ולערבב לקבלת תערובת אחידה.
3. ועכשיו לחלק הכייפי של ההכנה.. את הלביבות אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל-180C למשך כ-20 דק׳, עם הפיכתן במהלך האפייה, או לחילופין בטיגון בשמ״ז, או באייר פריי בתוכנית air fry על C180 למשך כ-13-15 דק׳, עם הפיכתן במהלך ההכנה.
עבור כל שיטת הכנה ניקח כף גדושה של תערובת הלביבות ונלבב בידיים מעט רטובות ונניח בתנור/נינג׳ה/מחבת.
4. להגיש חמים לשולחן החג ולהנות עם האהובים שלכם מלביבות בריאות!

Beige and Black Modern Fashion Collection Email Header (1).jpg
DSC02154.jpg
רוצים להיות הראשונים לדעת 
על מתכונים חדשים והטבות?
הזינו פה כתובת מייל!

תודה רבה ! נשאר בקשר !

© זכויות שמורות לתפריט 2022

bottom of page