טריק קטן וחמוד לעוגת תפוחים ללא תפוחים.
אז למה ללא תפוחים ?
משום שתפוחים כמו פירות נוספים לא נכללים ברשימת המותרים של תזונה דלת פחמימה.
אז מה במקום התפוחים ?
תה בטעם תפוח וקינמון שנותן לעוגה את הצבע והטעם הנפלאים שלה.
מתאים לארוחות חגי תשרי ובכלל לחובבי הז'אנר.
מצרכים:
3 כוסות + 1/2 כוס של קמח שקדים (1/2 הכוס הנוספת אינה חובה)
1 כף אבקת אפייה
1 כף קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
2/3 כוס ממתיק
1/2 כוס שמן קוקוס/חמאה מומסת
4 ביצים
1 כוס תה תפוחים (תמצית מ-2 תיונים)
2 כפיות תמצית וניל
1/3 כוס אגוזי פקאן לקישוט
הכנה:
1. לחמם תנור ל-170C ולהכין תבנית עוגה עגולה (קוטר 23 ס"מ).
2. בקערה לערבב קמח שקדים, אבקת אפייה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח.
3. בקערה נפרדת גדולה, לערבב ביחד ממתיק, חמאה, תה, ביצים ווניל.
4. להוסיף את תערובת היבשים אל הקערה עם תערובת הרטובים.
*במידה והתערובת נוזלית מידי, אתם יכולים להוסיף עוד כמה כפות עד 1/2 כוס של קמח שקדים.
5. להעביר לתבנית ולהכניס לתנור לאפייה של כ-15 דק'.
6. להוציא מהתנור ולהניח מעל את אגוזי הפקאן.
7. להכניס שוב לתנור לעוד כ-40-50 דק', עד שקיסם נעוץ יוצא יבש.
לצנן לפני שפורסים ומגישים.