top of page

מתכון קיטוגני לשוק טלה במרינדה של חרדל ודבש קיטוגני ביתי, וביחד איתו חגיגת ירקות צבעוניים ומשמחים.

המנה הזו נחה בדיוק תחת ההגדרה המושלמת של קלאס, באפס מאמץ!

מצרכים:

לציפוי ולתבלון של הבשר:
5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
5 כפות חרדת דיז'ון חלק
4 כפות דבש קיטוגני ביתי

20 שיני שום קלופות (כ-2 ראשי שום)
1/4 כוס שמ"ז
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם ובנדיבות
מלח גס, לפי הטעם ובנדיבות
חופן זרעי כוסברה שלמים
חופן גדוש של עלי תימין טריים

לירקות:
2 ראשי שום שלמים
1 דלעת קטנה פרוסה ל-8 פלחים (לא קלופה)
4 גבעולי כרשה חתוכים גס לצינורות באורך 4-5 ס"מ
2 בצלים לבנים קלופים וחתוכים לרבעים
2 בצלים סגולים קלופים וחתוכים לרבעים
כ-20 עגבניות שרי שלמות
1 כוס מים
גבעולי תימין טרי להגשה וקישוט

הכנה:

הכנת הבשר:

1. לחמם תנור ל-200C ולהכין תבנית אפייה שמתאימה בגודלה לבשר ולירקות. 

2. ליצור בעזרת סכין קטנה וחדה חורים בבשר בעומק של כ-1 ס"מ ולהכניס לתוכם שיני שום שלמות. 

3. למרוח היטב על השוק את 2 סוגי החרדל.

4. לשפוך מעל את הדבש הקיטוגני שהכנו ולמרוח אותו היטב משני צידי השוק. 

5. לתבל את הנתח עם פלפל ומלח בנדיבות ומשני הצדדים.

6. להניח את השוק בתבנית האפייה שהכנו מראש ולסדר מסביב את הירקות. 

7. לזלף מעל הבשר ומעל הירקות כמות נדיבה של שמ"ז ומלח. 

8. לפזר מעל השוק את זרעי הכוסברה ולשפוך מעל הכל כוס עד כוס וחצי של מים ולהכניס לתנור. 

9. סיבוב ראשון של אפייה, ללא כיסוי של הבשר, על 200C למשך חצי שעה, עד לקבלת צבע שזוף לבשר. וזה בעצם שלב הצריבה של הבשר. 

10. אחרי חצי שעה להוציא את התבנית מהתנור ולהפוך את השוק להכניס לתנור ללא כיסוי לעוד חצי שעה. 

11. אחרי חצי שעה להוציא את התבנית מהתנור, להוריד את חום התנור ל-150C, לכסות היטב את תבנית האפייה עם הירקות והבשר ולהכניס לשעתיים של אפייה עד שהבשר מוכן, רך ובצבע ורדרד. 

להעביר לצלחת הגשה ולהפתיע את האורחים שלכם!

שוק טלה חגיגי

דל פחמימה | ללא גלוטן

שעתיים וחצי בתנור

קילו שוק טלה

bottom of page