top of page

ם אתם עוד לא מכירים, מדובר באחת המנות האהובות במטבח היהודי-מסורתי.
מאפה אטריות מתוק שמככב הרבה בשולחן שישי וגם בחג והוא טעים ומנחם שאין לתאר!
יש בו שימוש באטריות ביצים רחבות, ביצים, סוכר וקינמון - שילוב מושלם אך עמוס בפחמימות!
ולכן! יצרתי לנו גרסה מיוחדת שמשמרת את הטעמים האהובים והמרקם המוכר, ועדיין מתאימה לאורח חיים דל פחמימות!
ונחשו מה? היא גם כשרה ונפלאה לחג פסח (כי אין בה גלוטן ואין בה סוכר)!

מצרכים:

לבסיס של האיטריות-
8 ביצים
4 כפות חמאת קשיו/שקדים
1 כוס חלב שקדים
2 כפיות אבקת חלבון ביצה (אפשר גם חלבון גבינה)
קורט מלח
חמאה או שמן לטיגון


ל״רוטב״ של הקיגל:
10 גרם חמאה (חמאת קוקוס לגרסת פרווה)
1/2 כוס ממתיק ״כמו סוכר חום״
2 כפיות ממתיק אבקת סוכר (מומלץ אלולוז)
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות קינמון טחון
1 ביצה


כלי מטבח:
מחבת קרפים (או מחבת שטוחה רחבה)
תבנית עוגה בקוטר של 20 ס״מ

הכנה:

1.בקערה (או במעבד מזון), לטרוף ביחד את רכיבי הבסיס, לקבלת תערובת חלקה.

2.לחמם מחבת קרפים (או שטוחה) לחום בינוני עד גבוהה (ללא תוספת של שמן/שומן כלשהוא).

3.כשהמחבת למה לשפוך כ-1/3 כוס בלילה ולסובב את המחבת במהירות באופן שבו הבלילה תתפזר על כל המחבת ושווה ככל האפשר.

4.ועכשיו להמתין! ורק כשהבסיס שקיבלנו יבש והשוליים שלו מתעגלים כלפי מעלה, רק אז להפוך אותו לעוד מספר שניות להשלמת הכנה.

5.להניח את הבסיסים בצד לקירור (מומלץ מעל רשת צינון).

6.להניח את הבסיסים האחד מעל השני ולגלגל ביחד לגליל. בזהירות לפרוס את הגליל של הבסיסים לפסים דקים (כ-0.3 מ״מ רוחב פס) - כך שייווצרו לנו ״אטריות״.

7.להכין את תערובת הציפוי לאטריות - במחבת בינונית להמיס את החמאה עם התבלינים, עד לקבלת תערובת ״קרמל״ ריחנית (כל הרכיבים למעט הביצה).

8.לשפוך את התערובת מעל האטריות ולערבב היטב כך שכל האטריות יהיו מצופות לגמרי. לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך.

9.להוסיף ביצה ולערבב היטב.

10.להעביר את התערובת לתבנית אפייה משומנת או עם נייר אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-170C, למשך 30-40 דק׳, עד לקבלת הזהבה יפה ונראות מוכנה.

קיגל מתוק

דל פחמימה | ללא גלוטן

30 דק' אפייה בתנור

תבנית 20*20

Beige and Black Modern Fashion Collection Email Header (1).jpg
DSC02154.jpg
רוצים להיות הראשונים לדעת 
על מתכונים חדשים והטבות?
הזינו פה כתובת מייל!

תודה רבה ! נשאר בקשר !

© זכויות שמורות לתפריט 2022

bottom of page