הסוד לרכות שבעוגה הזן טמון בשילוב של הקמח שקדים עם אבקת החלבון שנותנת אווריריות למאפה וכמובן בתוספת של החמאה והחלב שקדים.
מצרכים:
לציפוי (שטרויזל):
1/4 כוס קמח שקדים
1 כף ממתיק אבקת סוכר
1 כפית אבקת קינמון
1 כף חמאה מומסת
לעוגה:
2 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס אבקת חלבון
2 כפות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
6 כפות חמאה מומסת/90 גרם
1/4 כוס ממתיק
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב שקדים
1/2 כוס (כ-50 גרם) של שברי שוקולד מריר/ללת״ס
הכנה:
ציפוי:
1. בקערה קטנה לערבב את הרכיבים היבשים של הציפוי.
2. להוסיף לתערובת את החמאה המומסת ולערבב קלות עד לקבלת תערובת פירורית. להניח בצד.
עוגה:
1. לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית עוגה עגולה בקוטר של 20 ס”מ.
2. בקערה לערבב ביחד קמח שקדים, אבקת חלבון , אבקת אפייה ומלח.
3. בקערה נוספת לטרוף ביחד ממתיק, ביצים ותמצית וניל.
4. להוסיף לתערובת של הביצים מחצית מתערובת הקמח שקדים ולערבב היטב.
5. להוסיף לתערובת את החלב שקדים ולערבב שוב.
6. להוסיף את המחצית השנייה של הקמח שקדים ולערבב היטב לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
7. לקפל אל התערובת את שברי השוקולד.
8. להכניס לתנור לאפייה של כ-25 דק’.
9. להוציא את העוגה מהתנור ולפזר מעליה את הציפוי שהכנו.
10. להחזיר את העוגה לתנור להמשך אפייה של כ-20 דק’, עד לקבלת הזהבה קלה ויציבות של העוגה.
*לצנן לגמרי לפני שפורסים ומגישים.