top of page

מתכון לביס בריאות! שהוא גם אחד מהמאכלים היותר מזוהים עם תקופות החגים והיהדות. מתכון לחלה עם כבד קצוץ!!
מאכל שנולד בתקופות צנע, בהן השתמשו בכל חלק בבשר שהיה נגיש ואפשרי, כלומר גם הרבה חלקים פנימיים, ביניהם הכבד. במשך השנים המאכל הזה עבר כמה גלגולים והשתדך ל-3 מרכיבים נוספים- הביצים, השומן והבצל. ופה טמון הסוד לטעם הנפלא של הממרח הזה. אז תהיו נדיבים בשומן שאתם מוסיפים וגם בכמות הבצל.
ובכלל כדאי ומומלץ לאכול כבד בכל תצורה בשל כמויות החלבון והברזל הגבוהות שיש בו, ובתוספת של השומן והביצים, מדובר פה בחגיגה דלת פחמימה אמיתית!

מצרכים:

500 גרם כבד עוף (עדיף טרי, אבל אפשר מופשר)
6 ביצים L, קשות
שמן זית/ חמאה לטיגון (אפשר גם שמאלץ או שומן כבש למי שאוהב)
3 בצלים בינוניים לבנים, קלופים ופרוסים דק
2-3 בצלצלי שאלוט, קלופים ופרוסים דק
מלח ופלפל, לפי הטעם

המלצה לתוספות מעל:
1-2 מלפפונים חמוצים פרוסים דק
1-2 עגבניות שרי פרוסות דק
1-2 כפיות חזרת לבנה

הכנה:

1. במחבת סוטאג' גדולה לחמם שמן זית, שמאלץ או חמאה ולהוסיף את הבצלים הפרוסים.

2. לבשל כמה דקות על אש גבוה.

3. לתבל במלח ופלפל, להוסיף כרבע כוס מים, להנמיך את האש ולבשל את הבצלים לפחות 30-40 דק', עד לריכוך, קירמול והשחמה. חשוב לערבב את הבצלים מידי פעם ולבדוק שהם לא נשרפים ושהנוזלים מתאדים. במידה והבצלים מתחילים להישרף אבל עדייין לא רכים צריך להוסיף עוד מים.

4. בזמן שהבצלים מתבשלים, נכין את הביצים הקשות ואת הכבדים.

5. בסיר קטן נמלא מים ונשים את הביצים. נרתיח את המים עם הביצים ונבשל כ-20 דק'.

*כדי שיהיה לנו קל לקלף את הביצים, מומלץ להעביר אותן לכלי עם מי קרח מיד עם תום הבישול.

6. ועכשיו ניקח את הכבדים ונתבל במלח ופלפל. במחבת בגודל בינוני נחמם מעט שמן זית ונטגן את הכבדים, 3-4 דק', מכל צד, עד לקבלת צריבה יפה מבחוץ וצבע וורדרד מבפנים.

7. עכשיו כש-3 רכיבי הזהב שלנו מוכנים - בצל מטוגן, ביצים קשות וכבדים, ניגש לשלב הסופי של ההכנה.

8. במעבד מזון או בקיצוץ ידני, לקצוץ/לטחון ביחד את הביצים, הבצלים והכבדים עד לקבלת המרקם שמעדף עליכם. לטעום ולתקן תיבול ולערבב שוב.

9. להעביר לקירור לפני ההגשה.

10. להעמיס מעל פרוסת חלה עבה ורכה ולהנות מהחיים!!

*מומלץ עם פרוסות מלפפון חמוץ, חצאי עגבניות שרי ומעט חזרת לבנה מעל.

כבד קצוץ חגיגי

דל פחמימה | ללא גלוטן

ללא זמן בתנור

1/2 קילו כבד

bottom of page