חוץ מהעובדה שהם בין האגוזים היותר טעימים שקיימים עם מרקם חמאתי וטעם מעט מתקתק, הם גם מפוצצים בעושר תזונתי!
מה למשל?
לפי מחקרים פקאנים עשירים בנוגדי חמצון, מורידים את רמות הכולסטרול, בריאים ללב ולרמות הסוכר בדם.
ניתן להוסיף אותם בקלות לאוכל שלנו, לסלטים, תבשילים, קמחים וגם קינוחים.
מבחינת ערכים תזונתיים מספריים:
14 גרם פחמימה (ביחס ל-100 גרם).
מצרכים:
לבסיס:
1.25 כוס קמח שקדים (כוס ורבע)
1/4 כוס ממתיק
1/4 כפית מלח
1/4 כוס חמאה קרה חתוכה לקוביות/55 גרם
למילוי:
1/2 כוס חמאה
2/3 כוס ממתיק אבקת סוכר
2 כפיות סירופ מתוק (ביתי קיטוגני)
1.5 כפיות תמצית וניל (כפית וחצי)
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים L
1/4 כפית מלח
1 כוס אגוזי פקאן קלויים קלות וחצויים/חתוכים גס
50-60 גרם שברי שוקולד מריר או ללא תוספת סוכר
הכנה:
1. לחמם תנור ל-160C.
2. במעבד מזון לערבב ביחד קמח שקדים, ממתיק ומלח.
3. להוסיף לתערובת את הקוביות חמאה ולערבב שוב בכמה פעימות קצרות עד ליצירת תערובת פירורית.
4. להדק בעזרת הידיים את התערובת לתבנית אפייה ריבועית בגודל של 18/18 ס”מ ולהכניס לתנור לאפייה למשך כ-20 דק’ עד לקבלת הזהבה קלה.
5. בזמן הזה, להכין את שכבת המילוי. בסיר קטן מעל אש נמוכה להמיס חמאה, לערבב לתוך החמאה המומסת ממתיק וסירופ מתוק.
6. להוסיף לתערובת את התמצית וניל ואת השמנת.
7. להוסיף את הביצים והמלח ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
8. לפזר את אגוזי הפקאן ושברי השוקולד מעל הבסיס האפוי ולמזוג מעל את הרוטב שהכנו.
9. להכניס לתנור לאפייה של 20-25 דק’, עד שהמילוי יציב יחסית.
לצנן לפחות 30-60 דק’, לפני שמוציאים מהתבנית ופורסים להגשה.
אני ממליצה לשים במקרר ללילה לפני שפורסים.