top of page

הדבש הוא בראש ובראשונה חומר עתיר סוכר! הוא מתחיל את דרכו אצל הדבורים שמייצרות ואוגרות אותו. את הדבש הדבורים מייצרות בעיקר ממציצת צוף, שהוא בעיקר מים וסוכרים, ובסופו של דבר, הדבש מורכב מ-80% של סוכר.

ואם נתרגם את זה לגרמים ולכפיות, אז בכפית של דבש יש בערך 7 גרם סוכר, שזה בערך 1.5 כפיות סוכר.
קמצ מוציא את החשק, לא?

וזו בדיוק הסיבה שבגללה הכנתי לכם היום מתכון לדבש! מה שאתם שומעים! מתכון לדבש קיטוגני!
כזה שאין בו סוכר בכלל, והוא מתוק ונעים וטעים!
והוא יהיה נפלא על שולחן המאכלים המסורתיים של ראש השנה, והוא גם ישדרג לכם פרוסת לחם קלוי עם חמאה, והוא בכלל ישמש אתכם כבסיס או כתוספת לרטבים של סלטיםף מרינדות של תבשילים ובקיצור, יש פה חגיגה אמיתית!

-שימו לב
1. בשלב הראשון של הכנת הדבש, מערבבים קסנטן גאם עם מים חמים. את הערבוב מומלץ לעשות בעזרת מטרפה ועד לקבלת מרקם אחיד עם גוון מעט חלבי, והמסה מוחלט של אבקת הקסנטן גאם בנוזל.
2. למי שפחות אוהב להשתמש בקנסטן גאם, אפשר להשתמש בגואר גאם שנחשב כתוסף יותר בריא.
3. מומלץ לקרר את הדבש במקרר לפני השימוש.
4. תמציות טעם ניתן לקנות בארץ מחנויות לדברי אפייה, או להזמים מאייהרב (מוצרים מארה”ב). במידה ואין לכם תמצית דבש אתם יכולים להוסיף לתערובת תמצית וניל או מייפל ותקבלו סירופ מתוק וכייפי במיוחד (םשוט לא בטעם של דבש).

מצרכים:

2 כוסות מים חמים (לא רותחים)
1 כפית קסנטן/גואר האם
1 כוס ממתיק סוכר חום
1.5 כפות תמצית בטעם דבש

הכנה:

1. בקערה קטנה לערבב חצי מכמות המים החמים עם הקטנטן/גואר גאם, עד להמסה.
2. בסיר קטן לערבב ביחד את המים הנותרים עם הממתיק, עד שהמים מתחילים לבעבע.
3. להוסיף את התערובת של המים והקטנטן אל הסיר ולערבב. להוריד את גובה האש ולבשל ביחד תוך כדי ערבוב במשך כ-10-12 דק׳, עד לעיבוי של התערובת.
4. להוריד את התערובת מהכיריים ולהוסיף אליה את תמצית הדבש.
5. לצנן לגמרי לפני שמעבירים לכלי אחסון ולשימוש.

דבש קיטוגני

דל פחמימה | ללא גלוטן

ללא זמן בתנור

צנצנת דבש

bottom of page