פיתה זעתר
ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר
5 דק' אפייה בתנור
איזה טעים זה פיתה נכון?
ואיזה טעים זה פיתה עם זעתר??
אז הכנתי לנו כזה! פיתה זעתר בגרסה דלת פחמימה!
עם רכיבים נפלאים ומזינים, כמות יפה של סיבים ושל חלבון
וכ מות כמעט אפסית של פחמימה.

מצרכים:
לפיתה-
1/2 כוס קמח קוקוס
1/2 כוס אבקת חלבון ביצה (או מי גבינה)
1.5 כפות פסיליום
1/2 כפי גואר גאם
2 כפות שמן MCT
1/2 כפות אבקת אפייה
1 כפית אבקת שום
1/4 כפית מלח הימלאיה גס
1 כוס מים חמים
לציפוי-
2 כפות תבלין זעתר (מומלץ עם שומשום)
1 כפית מלח
1.5 כפיות שום כתוש
1/4 כוס שמ״ז
הכנה:
1. בקערה בגודל בינוני לערבב את רכיבי הפיתה למעט השמן והמים.
2. להוסיף לתערובת שמן ולערבב. להוסיף מים ולערבב.
לשים לב שבדקות הראשונות התערובת נוזלית ונראית יותר כמו עיסה. להמשיך לערבב עם כף עד שהתערובת מתמצקת והופכת לבצקית.
במידה והתערובת עדיין נוזלית, יש להוסיף כף של פסיליום, במידה והיא נראית יבשה יש להוסיף עוד כ-1/2 כוס מים.
3. להניח בצד את הבצק למשך רבע שעה (טמפ' החדר). בזמן הזה לערבב את רכיבי הציפוי של הזעתר לתערובת אחידה ולהניח בצד.
4. לחתוך את כדור הבצק ל-8 חתיכות. כל חתיכה לגלגל בידיים לעיגול, לתת מעיכה קלה עם כרית כף היד ולרדד בין 2 ניירות אפייה לעובי דק.
5. לחמם מחבת (ללא שמן) ולאפות את הפיתה על המחבת החמה, עד שרואים נקודות הזהבה והפיתה נראית מוכנה (מומלץ אפייה קצרה ולא מלאה משום שהפיתה נכנסת לתנור עם הזעתר להמשך אפייה).
6. בשלב הזה להבריש את הפיתה עם תערובת השום והזעתר ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180C ל-5-7 דק׳, אפייה, עד לקבלת הזהבה.
7. להגיש חמים או חם ליד שולחן בשרים וסלטים!