top of page

עראיס בפיתה קיטוגנית

דל פחמימה | ללא תוספת סוכר

30 דק׳ אפייה בתנור!

12 פיתות

מנה שמאוד נפוצה במטבחי המזרח התיכון ומבוססת על פיתה משוחה בשמן וצלויה, ממולאת בבשר טחון ומתובל.
מנה שכל ביס בה הוא השילוב המושלם בין הקראנצ'יות של הפיתה הצרובה לבין הטעמים העשירים והעסיסיות של תערובת הבשר.
את הפיתות הקיטוגניות אני מכינה מהשילוב המנצח בין קמחים דלי פחמימה לצד הפסיליום שמעניק למאפה אווריריות ו"תפיחה" והוא זה שמאפשר לו "להיפתח" בכזו קלות כמו פיתה "רגילה".
את תערובת העראיס לא חייבים לקנות כקציצות מוכנות ואפשר גם להכין אותה בקלות בבית, בעזרת בשר בקר טחון איכותי ובתוספת שומן ותיבול מתאים.

מצרכים:

לפיתות ביס קיטוגניות:

3/4 כוס קמח שקדים

4 כפות קמח קוקוס

2 כפות אבקת פסיליום

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

3/4 כוס מים חמים

2 כפות שמ"ז

1 כפית חומץ תפוחים

1-2 כפות שמ"ז למריחה מעל הפיתות


לעראיס:

חבילה של קציצות תערובת עראייס 

600 גרם / 6 קציצות

חבילה אחת מספיקה ל-12 פיתות ביס קיטוגניות

*אפשר לחילופין 600 גרם בשר בקר מתובל בהתאם

הכנה: 

פיתות ביס קיטוגניות:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. בקערה גדולה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים לקבלת תערובת אחידה.
3. ליצור "בור" במרכז התערובת של הרכיבים היבשים ולשפוך לתוכו את המים החמים, השמ"ז והחומץ.
4. לערבב עד ליצירת תערובת בצקית רכה וללוש ליצירת כדור בצק.
5. לתת לבצק לנוח ולהתייצב כ-10 דק' בטמפ' החדר.
6. לחלק את הבצק ל-8 חלקים שווים ועם ידיים מעט רטובות לגלגל כל אחד מהם לצורה של כדור.
7. להניח כל אחד מכדורי הבצק בין 2 ניירות אפייה ולרדד לגובה הרצוי (לא דק מידי, כדי שיהיה מספיק נפח ליצור "כיס" של פיתה). בערך 9 ס"מ קוטר/6 מ"מ גובה.
8. כדי ליצור פיתות עגולות "שלמות" ובגודל אחיד, ניתן לחתוך את הבצק של הפיתה אחרי שלב הרידוד בעזרת קורצן, כוס או קערה בקוטר של 9 ס"מ (פחות מזה תתקבל פיתה קטנה מידי, כך שלא נוכל להכניס בתוכה את הבשר).
9. להעביר את הפיתות לתבנית עם נייר אפייה ולהכניס לתנור לאפייה של 20-30 דק'. *להפוך את הצד של הפיתות במהלך האפייה (אחרי 10-15 דק׳).

* לצנן בתבנית כ-5 דק' ואח"כ להעביר לרשת לצינון מוחלט, לפני שחוצים ומעמיסים בכל טוב.

הכנה והרכבה של העראייס:
1. מכיוון שאני ממליצה לעבוד עם תערובת עראיס מתובלת ומוכנה מהקצב, אין פה כמעט בכלל עבודה! במידה והתערובת שלכם לא מוכנה, פשוט תתבלו את הבשר בהתאם (מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון, בצל קצוץ ופטרוזיליה קצוצה).
2. מחממים תנור ל-180C.
3. לוקחים את הקציצות של העראיס וחותכים אותן לחצאים או לרבעים (תלוי בגודל הפיתות שלכם).
4. חוצים את הפיתות ופותחים אותן בעזרת סכין (לא חדה ולא משוננת).
5. בכל אחד מחצאי הפיתות מכניסים את תערובת העראייס המוכנה.
6. מורחים מעל חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.
7. מחממים מחבת פסים (אין צורך להוסיף שמן למחבת) וצולים את חצאי הפיתות עם הבשר, כ-2 דק' של צריבה מכל צד וגם בצד הפתוח של הפיתות ,היכן שהכנסנו את הבשר.
8. מעבירים את העראייס הצרובים לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה ל-10-12 דק'.
* מוצאים מהתנור ומגישים חם לצד טחינה, סלט ירקות ועוד פינוקים.





bottom of page