top of page

עוגת ביסקוויטים משגעת

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

15 דק' אפייה בתנור

15 פרוסות עוגה

כשאני חושבת על עוגת גבינה קלה ומהירה להכנה, כזו שאהובה על ילדים ומבוגרים, עוגת הביסקוויטים שהפכה כבר מזמן לסמל של ישראליות היא הראשונה שעולה לי בראש.

כמה המלצות למתכון:
1. תנסו להכין את הביסקוויטים יום לפני, זה מקל על העבודה ביום של הכנת העוגה והם גם טעימים יותר ביום שלמחרת.
2. אפשר להכין את העוגה הזו עם ובלי גבינה. ולמי שמעדיף (או צריך) ללא לקטוז, אפשר להשתמש בשמנת מתוקה נטולת לקטוז ובחלב שקדים ומתקבלת עוגת "גבינה" מהסרטים.

מצרכים:

בסקוויטים:

2 כוסות קמח שקדים

1 כף קמח פשתן

2 כפות ממתיק

2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

1 ביצה

3 כפות חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל


למילוי:

2 חבילות שמנת מתוקה/סה"כ 500 גרם

2 כוסות חלב שקדים (מופרדות, 1+1)

1 כוס גבינת מסקרפונה - לא חובה ואפשר גם בלי הגבינה

1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל ללת״ס



לציפוי:

80 גרם שוקולד מריר (90% ומעלה) או חלב או מריר ללת״ס

1/3 כוס חלב שקדים

הכנה: 

ביסקוויטים:
1.לחמם תנור ל-C160 ולהכין תבנית תנור עם נייר אפייה מעל (רצוי להבריש את הנייר עם מעט חמאה).
2. בקערה גדולה לערבב ביחד קמח שקדים, קמח פשתן, ממתיק, אינסטנט פודינג, קינמון ואבקת סודה לשתייה.
3. בקערה קטנה לטרוף ביחד ביצה ותמצית וניל.
4. לפעור "בור" במרכז הקערה עם תערובת הקמחים ולשפוך לתוכו את החמאה המומסת ואת הביצה עם תמצית הווניל.
5.לערבב בעזרת כף עד ליצירת תערובת "בצקית" של גושים גדולים.
6.ללוש כמה דק' לאיחוד של הבצק ויצירת כדור בצק.
7. להעביר את כדור הבצק מעל לנייר אפייה משומן עם מעט חמאה.
8.להניח מעליו נייר אפיה נוסף ולרדד בעזרת מערוך לצורת מלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
9.כדי ליישר את הקצוות של המלבן, יש להיעזר בנייר האפייה ולקפל אותו כלפי פנימה עם הקצוות ליצירת קו ישר. לרדד קלות את הקצוות פעם נוספת והבצק מוכן לחיתוך.
10. בעזרת סכין חדה או גלגלת לחיתוך פיצה, לחתוך את הבצק למלבנים בגודל שווה ככל שניתן.
11. בעזרת מזלג לנעוץ ולסמן חורים בכל המלבנים (שלב שהוא יותר ליופי ואין בו צורך פונקציונאלי).
12. להעביר בעדינות את המלבנים לתבנית עם נייר האפייה עם ריווחים של כ-1 ס"מ ביניהם.
13. להכניס לתנור ל-12-15 דק' אפייה.
14. לצנן לגמרי לפני שמעבירים לכלי אחסון או ממשיכים לשלב הרכבת העוגה.

מילוי והרכבה:
1.לשים את רכיבי המילוי במיקסר ולהקציף במהירות הגבוהה ביותר במשך כ-10 דק', עד שמתקבלת קצפת חצי יציבה. ** כדי לייצב את הקצפת יותר, אתם יכולים להוסיף גבינה או כמות יותר גדולה של אינסטנט פודינג וניל. אני באופן אישי חושבת שזה יצא מתוק מספיק ולכן הוספתי 1/3 כוס אינסטנט פודינג בלבד.
2.בשלב הזה, במידה ואתם רוצים עוגת גבינה, תוסיפו את הגבינה ותקציפו ביחד עוד כדקה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3.ועכשיו לחלק הכייפי - ההרכבה!
4. בתבנית ריבועית שהכנתם מראש (אני השתמשתי בתבנית בגודל של 23/23 ס"מ), להניח שכבה ראשונה של ביסקוויטים אחרי טבילה של כל אחד מהם בחלב שקדים למשך כמה שניות.
5.מעל שכבת הביסקוויטים הראשונה לפזר 1/3 מהתערובת של הקצפת באופן אחיד בתבנית.
6.להמשיך ככה עם עוד 2 שכבות נוספות, ולסיים עם שכבת קצפת.
7.להכניס את העוגה למקפיא לשעתיים לפחות.

ציפוי והגשה:
1.בקערה שמתאימה למיקרו להמיס ביחד את השוקולד עם החלב שקדים (כדקה על חום מקסימלי) ולערבב ביחד ליצירת רוטב שוקולד.
2.להוציא את העוגה מהמקפיא ולשפוך מעליה את השוקולד. להזיז בעדינות את התבנית מצד לצד כדי לפזר את השוקולד המומס מעל כל השכבה העליונה.

** העוגה צריכה להיות במקפיא כחצי שעה מקסימום לפני ההגשה. מהמקפיא היא עוברת למקרר למנוחה קלה ואז לחיתוך והגשה. ממליצה לפרוס עם סכין חדה טבולה במים חמים.

bottom of page