מלבי של פעם
ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר
ללא אפייה בתנור
3-4 מנות בגודל בינוני
כמה מילים על המתכון המקורי שמגיע מהמטבח הערבי/טורקי/יווני והוא בעצם קינוח פודינג מוצק ופשוט.
את המתכון הזה נהוג להכין על בסיס מים או חלב, לפעמים בתוספת של שמנת, עמילן תירס להסמכה וכמובן מלא סוכר. מעל יש בד”כ סירופ אדום ומתוק ותוספות קראנצ’יות מגוונות כמו בוטנים, פיסטוקים וקוקוס
המתכון שלפניכם הוא הגרסה המאוזנת והדלת פחמימה לקינוח הזה, שנשענת של שילוב בין חלב שקדים לחלב קוקוס או שמנת, ממתיק ותמצית מי ורדים, שילוב שמייצר פודינג נפלא ועדין במרקם מושלם!
שני טיפים קטנים ממני:
1. את התמצית הזו שהיא ללא סוכר וגלוטן, והיא חלק בלתי נפרד מהטעם של הקינוח האלמותי הזה, ניתן להזמין מחנויות לדברי אפייה.
2. בעזרת הקרם קוקוס, יש לכם גרסה טבעונית/פרווה למתכון.
מצרכים:
למלבי:
200 מ”ל חלב שקדים
100 מ”ל שמנת מתוקה/חלב קוקוס
3/4 כפית קסנטן/גואר גאם
2.5 כפות ממתיק אבקת סוכר (שתיים וחצי כפות)
1/2-1 כפית תמצית בטעם מי ורדים
לקישוט והגשה:
3-4 יח׳ פיסטוק קלוף טבעי קצוץ גס
1 כף קוקוס טחון
4-6 יח’ פטל/תותים פרוסים
*למי שאוהב, אפשר לפזר מעל גם בוטנים קצוצים
הכנה:
1. בקערה קטנה לערבב ביחד כ-1/4 כוס חלב שקדים עם קסנטן גאם, עד לקבלת תערובת במרקם משחתי.
2. במחבת בגודל בינוני, ועל חום נמוך-בינוני, לחמם את הכמות הנותרת של חלב השקדים, ואחרי 2-3 דק’, להוסיף את השמנת/חלב הקוקוס, תוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה.
3. להוסיף לתערובת את תמצית המי ורדים ואת הממתיק ולהמשיך לערבב עם מטרפה. בשלב הזה נוסיף את התערובת המשחתית של הקסנטן גאם ונמשיך לערבב עד שהתערובת מקבלת סמיכות ונראה שהיא נפרדת מהמחבת בשוליים שלה. סה”כ שלב הערבוב עד להסמכה אמור לקחת לא יותר מ-10-12 דק׳.
4. להמתין 3-4 דק’, לצינון קל של התערובת ואז להעביר אותה אל כלי הגשה (אפשר להגיש כקינוחים אישיים או בקערה כקינוח מרכזי).
5. להכניס את כלי ההגשה לקירור של שעתיים לפחות, עד להתמצקות מלאה של הפודינג.
* לפני ההגשה לפזר מעל פיסטוקים, קוקוס ופטל.