מגולגלות שוקולדיות מתוקות
ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר
15 דק' אפייה בתנור
20-25 עוגיות
מתכון מטריף למגולגלות של "פעם״ רק בגרסה המשופרת והדלת פחמימה שלהן.
כל מה שנשאר זה לגוון עם סוגי המילוי השונים ולחגוג ליד התה או הקפה.

מצרכים:
לבצק:
2.25 כוסות קמח שקדים (שתיים ורבע כוסות)
3 כפות קמח קוקוס
1/2 כפית קסנטן גאם
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חמאה מומסת
1/4 כוס ממתיק
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס (או ממתיק אבקת סוכר)
1 ביצה
למילוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 כפות ממתיק אבקת סוכר
50-60 גרם שוקולד מריר (90% ומעלה)/ שוקולד חלב או מריר ללא תוספת סוכר
הכנה:
הבצק:
1. לחמם תנור ל-160C.
2. בקערה לערבב את כל הרכיבים היבשים חוץ מהממתיקים.
3. בקערה נפרדת לטרוף ביחד חמאה מומסת, ממתיקים וביצה.
4. להוסיף לקערת הרטובים את תערובת היבשים ולערבב ביחד ליצירת כדור בצק.
5. לחלק את הכדור בצק ל-2 חצאים. לרדד כל אחד מהחצאים בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה.
המילוי והרכבה:
1. בקערה שמתאימה למיקרו או בסיר קטן להמיס ולערבב ביחד את רכיבי המילוי.
2. להמתין כמה רגעים לצינון של תערובת השוקולד, ולמרוח את המילוי על כל אחד מחצאי הבצק.
3. ועכשיו לשלב הכייפי החיתוך והגלגול:
*אפשרות ראשונה - תפרסו את מרובע הבצק עם השוקולד שמעליו למשולשים ותגלגלו כל משולש מהחלק הרחב אל החלק הצר שלו, באופן שתתקבל עוגייה שמזכירה במראה שלה "רוגעלך".
*אפשרות שנייה - גלגלו את הבצק עם השוקולד שמעליו לצורה של גליל ואז תפרסו בעזרת סכין פרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ כל אחת.
4. להניח את העוגיות המגולגלות על תבנית עם נייר אפייה ולהכניס לתנור למשך 15-20 דק', עד לקבלת הזהבה קלה.
אחרי שהעוגיות המגולגלות שלכם התקררו, אפשר לפדר אותן עם מעט אבקת סוכר.