כדורי שוקולד משאריות של עוגה
ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר
ללא אפייה בתנור
15-18 כדורים
יש לי אהבה גדולה לשאריות אוכל של סופ"ש! עם קצת יצירתיות יוצאים מהם הדברים הכי טעימים שיש.
מצרכים:
לעוגה:
¾ כוס קמח קוקוס
½ כוס ממתיק
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
5 ביצים L
½ כוס חמאה מומסת, מקוררת מעט
½ כוס שמנת מתוקה
3 כפות מים
1.5 כפיות תמצית וניל (כפית וחצי)
4 כפות אבקת קקאו אורגני ללת״ס
לכדורים:
4 כוסות עוגת שוקולד מפוררת
150 גרם שוקולד מריר (90% ומעלה), או שוקולד חלב או מריר ללת״ס
50 גרם חמאה
5 כפות מים
לציפוי הכדורים:
שבבי קוקוס/אבקת קקאו אורגני/ממתיק אבקת סוכר
הכנה:
עוגה:
1. לחמם תנור ל-170C ולהכין תבנית משומנת או עם נייר אפייה (קוטר תבנית-23/23 ס״מ).
2. בקערה גדולה לערבב ביחד קמח קוקוס, ממתיק, אבקת אפייה ומלח.
3. להוסיף אל התערובת ביצים, חמאה מומסת, שמנת מתוקה, מים ותמצית וניל ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה.
4. להוסיף את התערובת אבקת קקאו ולערבב ביחד כדקה.
5. להעביר את התערובת אל תבנית האפייה ולהכניס לתנור למשך 40-45 דק׳, עד שקיסם נעוץ יוצא יבש.
כדורים:
1. לקחת את העוגה המקוררת ולפורר אותה (אפשר עם סכין או מזלג או עם הידיים).
2. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס ביחד שוקולד וחמאה (כדקה וחצי) ולערבב. להוסיף מים ולערבב שוב.
3. להוסיף את תערובת השוקולד אל העוגה המפוררת ולערב עד שהכל מצופה בשוקולד ומתקבלת תערובת לחה ואחידה.
4. להרטיב מעט את הידיים וליצור כדורים (בערך כף גדושה של תערובת לכדור).
5. לגלגל את הכדורים בציפוי שבחרתם ולהניח בצלחת או מגש.
6. להכניס למקפיא להתייצבות לשעתיים לפחות.
*לשמור במקרר.