top of page

חלבה מפנקת

דל פחמימה | ללא תוספת סוכר

ללא אפייה בתנור

20 ריבועי חלבה

בכל השנים שחייתי בהן בחו״ל, הקינוח הישראלי שהכי התגעגעתי אליו היה החלווה.
ואחרי כל ביקור בארץ הייתי מגיעה לניו יורק עם חבילות של חלווה.

מה יש בה בחלווה? מתיקות, רכות, נמסה בפה ושולחת זיקוקי דינור של טעם אהוב ועשיר. חוץ מזה, שעד לא מזמן החשבתי אותה גם כממתק בריא יחסית, כי הרי החלבה מבוססת על טחינה .. וטחינה זה סופר בריא .. מסתבר שלא ממש, כי את החלבה מכינים עם המון, אבל ממש המון סוכר...

מה עושים? מכינים גרסה קיטוגנית לממתק טעים ומפנק הטעם הנפלא של החלווה.
ממתק שלוקח 5 דק׳ להכין והוא מלא בשומן ובטעם נפלא והוא תענוג לא רק לקיטוגניים שבינינו, אלא גם למי שרוצה לקנח בביס מתוק, עדין ונפלא!

מצרכים:


5 כפות חמאת שקד (הכוונה לכפות מידה אוניברסליות)

1 כף טחינה גולמית 

3 כפות ממתיק אבקת סוכר

50 גרם חמאה מומסת

1.5 כפות (חופן גדוש) של אגוזי פקאן קצוצים גס

הכנה: 

1. בכלי קטן, שמתאים לגז או למיקרו, להמיס את החמאה.
2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד חמאת שקד, טחינה, ממתיק וחמאה מומסת, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
3. להעביר את התערובת אל כלי ריבועי שמתאים למקפיא, בגודל של 12/12 ס״מ (להכין מראש את הכלי עם נייר אפייה מעל, בכדי שתוכלו לחלץ בקלות את התערובת אחרי שלב ההתמצקות שלה).
4. אחרי מזיגת התערובת אל הכלי שהכנתם, לפזר מעל את שברי האגוזים ולהכניס למקפיא לפחות ל-2-3 שעות.
5. להוציא את משטח הממתק שקיבלנו אל קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה לחתוך לקוביות קטנות בגודל של 1/1 ס״מ.
*לשמור במקפיא עד להגשה.

bottom of page