עגבניות בתזונה דלת פחמימה-כן או לא ?
העגבניות מכילות באופן יחסי יותר סוכר מירקות ירוקים ולא תמיד מתקבלות בזרועות פתוחות בתזונה קיטוגנית/דלת פחמימה. אבל הגישה האישית שלי אומרת שמתוך מזווה הזהב שלנו הכל צריך להגיע במינון ובאיזון ולצרף לארוחות שלנו מידי פעם מתכון על בסיס עגבניות יגרום לנו להנות מהערכים התזונתיים הנפלאים שיש לירק/פרי האדום והמשגע הזה.
כמובן שניתן להכין במקום שקשוקה ירוקה, למשל, על בסיס תרד ושמנת, ובכך להקטין את כמות הסוכרים והפחמימה שבמנה, אבל זה כבר מתכון אחר ...
מצרכים:
1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 קופסת שימורים של עגבניות חתוכות דק/גס - 400 גרם
5 חלמונים
100 גרם פרוסות של גבינה בולגרית
3 גבעולי עירית קצוצה
תבלינים:
מלח לפי הטעם
1/4 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כף שמן זית לטיגון
הכנה:
1. במחבת (מומלץ כזו שמתאימה גם לתנור), לחמם שמן ולטגן בצל במשך כמה דק' עד לשקיפות. להוסיף למחבת את השום ולהמשיך לטגן ביחד עם הבצל עוד 2-3 דק'.
2. להוסיף את העגבניות המרוסקות ולתבל; מלח, צ'ילי ופפריקה מתוקה.
3. לערבב ולהמשיך לבשל על אש בינונית עוד 8-10 דק', שהרוטב מתחיל להצטמצם.
4. להוסיף למחבת את החלמונים, להניח בין החלמונים פרוסות דקות של גבינה בולגרית ולהכניס לתנור למשך כ-10 דק', עד שתקבלו את מידת העשייה הרצוייה של הביצים.
* לפזר מעל עירית קצוצה ולהגיש חם.