הפעם אין לי הרבה מילים, כי אתם פשוט חייבים להכין כדי להבין!
מדובר בפירורי לחם מעולים שפותחים בפניכם עולם שלם של אפשרויות, ביניהן גם שניצל בריאות קיטוגני! שממש אבל ממש יהיה לכם טעים כמו שניצל רגיל!
מצרכים:
לעוף ולמשרה:
1 קילו חזה עוף דק לשניצל
5 ביצים L
1/4 כוס קוקונט אמינו (תחליף סויה ללא גלוטן וסוכר)
1 כפית חרדל דיז׳ון
שמ״ז או שמן MCT לטיגון חצי עמוק
לפירורי הלחם:
6 כפות קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן זית או MCT
2 ביצים L
1/2 כף מיץ לימון טרי
לתערובת פירורי הלחם:
המסה כולה של פירורי הלחם
2 כפות פפריקה מעושנת
1/4-1/3 כוס שומשום
1 כפית מלח
הכנה:
העוף והמשרה:
1.בקערה בינונית לערבב ביחד את רכיבי המשרה ולהניח בתוכה את נתחי העוף.
*להכניס לקירור לספיגת טעמים וריכוך של הבשר במשך כשעה.
פירורי הלחם:
1.לחמם תנור ל-C180 ולהכין תבנית עם נייר אפייה מעל.
בנוסף, להכין תבנית פיירקס ריבועית (10/10 ס״מ) משומנת.
2.בקערה בינונית לערבב את רכיבי הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
להעביר את התערובת אל תבנית הפיירקס.
3.להכניס למיקרו על חום מקסימלי למשך כ-2 דקות עד שהתערובת מתמצקת וקפיצית למגע במרכז.
בשלב הזה מתקבלת מעין ״פרוסה״ מרובעת גדולה ותפוחה.
4.להוציא מהתבנית ולפרוס לרוחב בעדינות ל3- פרוסות גדולות.
5.את הפרוסות לבצוע באופן חופשי ולהכניס למעבד מזון כדי לטחון אותן לפירורים.
6.לפזר את פירורי הלחם שהתקבלו על מגש האפייה ולהכניס לתנור לכ-10 דק׳, תוך כדי ערבוב מידי פעם, על שתתקבל הזהבה אחידה ופירורי הלחם יתייבשו.
7.לצנן לגמרי ולשמור בכלי אטום ובמקום מוצל עד לשימוש. ניתן לשמור בחוץ כ-4-5 ימים ולזמן ארוך יותר בקירור (יש לחמם ולייבש שוב לפני השימוש).
עיטוף וטיגון:
1.להכין מגש או תבני רחבים עם שוליים ולערבב בהם את פירורי הלחם עם השומשום והתבלינים.
2.לעטוף היטב כל נתח של עוף בתערובת פירורי הלחם ולהעביר את המחבת לטיגון עד להזהבה.
3.על מנת לקבל תוצאה קריספית במיוחד מומלץ להעביר את השניצלים המוכנים מעל לרשת צינון (ולא מעל לצלחת עם נייר סופג).
4.להגיש חם ליד אורז כרובית או סלט!