מתכון מהיר לקרוטונים דלי פחמימה על בסיס לחם 3 דק' שמכינים במיקרו.
ניתן לגוון טעמים בעזרת הוספת תבלינים לבלילה של הלחם או למעטפת של השמן זית.
מעולה כתוספת למרק או סלט, או לנשנוש כשבא לנו.
מצרכים:
ללחם:
6 כפות קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן זית (אפשר גם שמן קוקוס/חמאה)
2 ביצים
לציפוי של הקרוטונים:
1/3 כוס שמן זית (אפשר גם חמאה מומסת)
1 כף טימין יבש
1 שן שום כתושה (אפשר במקום 1 כף תבלין שום גבישי)
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
2. בקערה לערבב את כל רכיבי הבלילה של הלחם לקרוטונים.
3. להעביר את הבלילה לכלי מרובע שמתאים למיקרו ולחמם במיקרו על חום מקסימלי במשך כ-3 עד 3.5 דק'. לבדוק שהכל התמצק כולל המרכז ולצנן במשך כמה דק'.
4. בזמן הזה לערבב בקערה את רכיבי הציפוי לקרוטונים: שמן, שום וטימין.
5. להוציא את הלחם מהתבנית הריבועית, להניח על קרש חיתוך ולחתוך לקוביות.
6. להוסיף את הקוביות לקערה עם השמן, לערבב בעדינות באופן כזה שכל הקוביות של הלחם יהיו מצופות בתערובת השמן והתבלינים.
7. להעביר לתבנית ולהכניס לתנור למשך 15 דק', עד שמזהיב ומקבל קראנץ'.
8. להגיש כתוספת מדליקה למרק או סלט. ואפשר גם לנשנש ככה סתם ...