מערבבים, מגלגלים, מטגנים ומגישים!
הקציצות שלפניכם מזכירות לי טעמי ילדות ובעיקר את קציצות העוף שסבתא שלי הייתה מכינה לנו.
קציצות שיש בהן מכל טוב, אפשר לטגן או לאפות אותן ואם מתחשק אפשר גם לבשל אותן כתוספת עם תבשיל ירקות.
את פירורי הלחם ותפוחי האדמה שמוסיפים בד״כ לקציצות החלפתי בקמח שקדים ופינקתי עם קצת נפח ואווריריות בעזרת סודה לשתייה.
אז יאללה, גשו למטבח ותכינו לעצמכם ולאהובים שלכם קציצות שילדים אוהבים.
מצרכים:
500 גרם עוף/פרגית טחונים
1 צרור כוסברה קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
1 ביצה
1 קישוא מגורד
1 בצל בינוני קצוץ דק או מגורד
1/2 כוס קמח שקדים
1 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
1/4 כוס מי סודה (ללא תוספת טעם)
שמ״ז או שמן MCT לטיגון
הכנה:
1.בקערה בינונית לערבב ביחד את כל רכיבי המתכון עד ליצירת תערובת אחידה.
2.לכסות את הקערה עם התערובת ולהכניס למקרר למשך שעה לפחות.
3.במחבת לחמם עד כמעט רתיחה שמן לטיגון (בגובה שליש מחבת, כלומר שמן חצי עמוק).
4.בעזרת ידיים רטובות/משומנות, לגלגל מתערובת הבשר כדורים לקציצות (בערך כף לקציצה), לשטח מעט עם היד ולהניח במחבת לטיגון.
5.לכסות את המחבת ולטגן את הקציצות במשך כ-10 דק׳ בצד אחד ובמשך כ-2-3 דק׳ מהצד השני (אחרי שהופכים אותן).
6.להניח מעל רשת צינון כדי להגיר את נוזלי השמן ולהגיש חם.