top of page

קיש כרשה דל פחמימה

דל פחמימה | ללא גלוטן

45 דק' אפייה בתנור

8-10 פרוסות של קיש

70 דק' וזה מוכן!

הכרשה היא אחד הירקות האהובים עלי, בעיקר בגלל הטעם המיוחד שלה שמשלב בין חריפות עדינה למתיקות.
הכרשה אמנם שייכת למשפחת הבצלים שבאופן עקרוני פחות מומלצת בתזונה הדלת פחמימה בגלל הכמות הגבוהה יחסית של פחמימה שיש בה (14 גרם פחמימה ל-100 גרם כרשה), אבל לצד זה יש לה תכונות וערכים נוספים נפלאים, ובסופו של דבר אפשר למתן בכמויות ולהנות מהירק הנפלא הזה.
המתכון הזה מתחיל עם שכבת בסיס לבצק חמאה דל פחמימה, הכי פשוט שיש להכנה. מעליו תערובת של כרשה ושאלוטים מטוגנים קלות בחמאה ומים, ומעל תערובת פשוטה של שמנת, ביצים וגבינות.
והעקרון הזה יעבוד לכם כמובן גם עם ירקות אחרים - כמו פטריות, פלפלים, תרד ועוד ואפשר להכין גם רק פשטידה של גבינות ללא ירקות בכלל.

מצרכים:

לבסיס הקיש:

1.5 כוסות קמח שקדים (אופציה לכף נוספת)

1/2 כפית תבלין אבקת שום

1/2 כפית מלח

80 גרם חמאה מומסת


לתערובת הכרשה:

2 גבעולי כרשה פרוסים/קצוצים דק

1 גבעול כרשה פרוס לפרוסות בגודל בינוני (כ-1/2 ס"מ רוחב)

2 בצלצלי שאלוט

30 גרם חמאה

1/4 כוס מים


למילוי:

3 ביצים

1 כוס גבינה צהובה קשה מגורדת, כמו למשל:

צ'דר, גאודה, קשקבל.. או כל גבינה שאתם אוהבים (אפשר גם לשלב)

2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/2 כפית תבלין אבקת שום

1/2 כפית מלח

מעט פלפל

קורט אגוז מוסקט

1 כפית טימין

הכנה:

בסיס:

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית אפייה עגולה/פאי, משומנת או עם נייר אפייה (קוטר של 20-23 ס"מ).

2. בקערה בגודל בינוני, לערבב ביחד קמח שקדים ותבלינים.

3. להוסיף באיטיות ובהדרגה חמאה מומסת, לערבב לעד ליצירת תערובת בצקית.

4. להעביר את הבצק אל תבנית האפייה ובעזרת הידיים לשטח אותו אל תחתית התבנית באופן שווה, כך שהוא יטפס מעט בדפנות התבנית (כ-2 מ"מ גובה).

5. להכניס את הבסיס לאפייה לתנור למשך כ-10 דק', עד לקבלת הזהבה קלה.

6. בזמן הזה נכין את תערובת הכרישה ואת המילוי של הקיש.


תערובת כרישה:

1. במחבת סוטאג' להמיס חמאה ולהוסיף את הכרישה שפרסנו דק (2 גבעולים) ובצלי השאלוט הפרוסים. להוסיף לתערובת את המים, לערבב ולכסות. לבשל על אש קטנה-בינונית כרבע שעה, עד לריכוך והזהבה קלה של הבצלים.


מילוי:

1. בקערה בגודל בינוני לטרוף ביחד ביצים ושמנת.

2. להוסיף לתערובת תבלינים (חוץ מהטימין) וגבינות (חוץ מהפרמז'ן) ולערבב לקבלת בלילה אחידה.


הרכבה ואפייה:

1. לחמם תנור ל-180C. 

2. להניח מעל הבסיס המוכן את תערובת הכרישה והשאלוט.

3. לשפוך מעל את תערובת הגבינות, השמנת והביצים.

4. להניח מעל את גבעול הכרישה הנוסף שפרסנו (לוודא שהוא "שקוע" מעט בתוך התערובת) ולפזר מעל טימין ופרמז'ן.

5. להכניס לתנור לאפייה של 45-50 דק׳, עד להזהבה והתמצקות.

bottom of page