מתכון לקיש בצל מקורמל וגבינה. הבצל המקורמל נותן מתיקות עדינה שמשלימה את המליחות של הבצק.
מה חשוב לכם לדעת פה?
לתחתית של הבצק הוספתי גבינה כדי להעשיר את טעמה, אבל זה לא חובה ואפשר גם בלי.
התחתית והתערובת מתאימות לכל תוספת שתרצו, החל מבצל מקורמל ועד לפלפל קלוי, פטריות, עשבי תיבול ועוד.
מה עוד? אני ממליצה לחכות 15-20 דק' לפני שמעבירים את הקיש לצלחת הגשה.
מצרכים:
לתחתית:
1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי)
1/2 כפית אבקת שום או אבקת בצל
קורט מלח
1/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/4 כוס חמאה מומסת (כ-60 גרם)
למילוי:
1/4 כוס חמאה מומסת
1 בצל לבן בינוני פרוס דק
120 גרם גבינה צהובה מגוררת (למשל: גרוייר, גאודה)
6 ביצים
2/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
הכנה:
לבצק:
1. לחמם תנור ל-170C.
2. בקערה לערבב ביחד את הקמח שקדים, התבלינים והגבינה.
3. להוסיף לקערה את החמאה המומסת ולערבב לקבלת עיסה לחה ומעט "בצקית".
4. לשטח בעזרת הידיים את תערובת הבצק בתבנית פאי/תבנית אחרת שמעליה נייר אפייה. * את התערובת צריך לשטח באופן שיכסה את כל הבסיס של התבנית ובעלייה קטנה בצידי התבנית.
5. לנעוץ מזלג בכמה נקודות בבסיס של הבצק ולהכניס לתנור לכ-12 דק', עד להזהבה.
למילוי והרכבה-
1. במחבת להמיס חמאה ולבשל את הבצל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15-20 דק', עד לקרמול (כלומר הבצל מתרכך ומשחים). מומלץ לכסות את המחבת בזמן בישול הבצל.
2. בקערה לטרוף ביחד ביצים ושמנת מתוקה לקבלת תערובת אחידה.
3. להעביר את הבצל המוכן אל הבסיס האפוי של הקיש ולפזר מעל מחצית מכמות הגבינה המגורדת.
4. לשפוך מעל את התערובת של הביצים והשמנת ולפזר מעל את מה שנשאר מהגבינה הצהובה.
5. להכניס לתנור לאפייה למשך כ-35 דק', עד שמזהיב ונראה מוכן.