top of page

פשטידת בצלים ותרד

דל פחמימה | ללא גלוטן

40 דק' אפייה בתנור

8-10 פרוסות פשטידה

שעה וזה מוכן!

קלילה בטעם ובמרקם וקלה להכנה, הפשטידה הזו יכולה להיות לגמרי המנה המרכזית והעיקרית שלכם בארוחה .

מה שמחזיק וממצק את הפשטידה אלו הביצים והשמנת המתוקה ולכן אין פה צורך להוסיף לבסיס בצק או קמח או כל תוספת מזיקה אחרת.
הפעם בחרתי לשלב בה בצלים ותרד, אבל דעו שהיא יכולה לעבוד מעולה עם ירקות נוספים כמו פטריות, ברוקולי ועוד.

2 טיפים ממני:
1. השתמשתי כאן בתבנית עוגה קפיצית בקוטר של 23 ס”מ וציפיתי את תחתית ושולי התבנית בנייר אפייה, מה שמאפשר לחלץ את הפשטידה מהתבנית בשלמותה ומקל על החיתוך וההגשה שלה.

2. בגלל שההכנה של הפשטידה הזו מתחילה עם בלילה נוזלית יחסית, תעטפו את התבנית שלכם עם נייר אלומיניום גם מלמטה, ככה תמנעו זליגה של הנוזלים אל התנור.

מצרכים:

1/4 כוס חמאה מומסת

1 בצל לבן בינוני פרוס דק

3 גבעולי כרישה פרוסים בעובי של כ-1 ס״מ ל״טבעת״

1.5 כוסות תרד טרי שטוף (אפשר גם קפוא)

חופן בצל ירוק קצוץ

120 גרם גבינה צהובה מגוררת (למשל: גרוייר, גאודה) / 1.5 כוסות

6 ביצים

2/3 כוס שמנת מתוקה

מעט פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

1 כפית אבקת שום

1/4 כפית תבלין אגוז מוסקט טחון

הכנה:

1. לחמם תנור ל-200C.

2. במחבת סוטאז׳ להמיס חמאה ולהתחיל בבישול הבצלים. אחרי כמה דק’ להוסיף את התרד ותבלינים.

3. להוסיף למחבת כרבע כוס מים ולבשל את הירקות מכוסים ועל אש נמוכה, עד לריכוך והשחמה קלה.

4. בקערה בגודל בינוני לטרוף ביחד ביצים ושמנת מתוקה לקבלת תערובת אחידה ולתבל עם מלח ופלפל.

5. להעביר את תערובת הבצלים המוכנה אל התבנית המשומנת והמצופה ולפזר מעל מחצית מכמות הגבינה המגורדת.

6. לשפוך מעל את התערובת של הביצים והשמנת ולפזר מעל את מה שנשאר מהגבינה הצהובה.

7. להכניס לתנור לאפייה למשך כ-40 דק’, עד שמזהיב ונראה מוכן.

להגיש חם או חמים.

bottom of page