top of page

פריטטת קיטו

דל פחמימה | ללא גלוטן

20 דק' אפייה בתנור

2 מנות

30 דק' וזה מוכן!

מקורה של הפריטטה במטבחים האיטלקי והספרדי והיא למעשה חביתה שכוללת בתוכה תוספות, כמו ירקות, גבינות ואפילו בשר. הפריטטה בניגוד לחביתה "רגילה" או לאומלט הצרפתי שצריכים להיות רכים ואפילו קצת "חיים", מבושלת עד הסוף והיא עוברת למעשה 3 שלבי בישול.
1. הכנת הירקות והתוספות על הכיריים.
2. הוספת הביצים על גבי הכיריים.
3. אפיית הפריטטה בתנור והגשה.

מתאים מאוד לארוחת ערב עשירה וגם לבראנץ׳ קליל מפנק.

מצרכים:

1/2 בצל לבן קצוץ דק
1/2 קישוא חתוך לחתיכות
2 כוסות תרד
1/2 כוס גבינת צ'דר כתומה מגורדת

3 ביצים
1/8 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל, לפי הטעם

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C.
2. לחמם ולהמיס חמאה במחבת ולבשל בצל במשך כמה דק', עד לקבלת שקיפות.
3. להוסיף למחבת את הקישוא ולבשל ביחד עוד כ-5 דק'.
4. להוסיף למחבת תרד ולבשל ביחד עוד כמה דק'.
5. לפזר מעל גבינת צ'דר.
6. בקערה נפרדת לטרוף ביחד, ביצים, שמנת ותבלינים.
7. ליצוק את התערובת אל המחבת.
8. להכניס את המחבת לתנור למשך כ-20 דק', עד שהפריטטה מתמצקת.
* להגיש חם.

bottom of page