למה כדאי להפסיק לקנות פסטרמה ולהתחיל להכין לבד?
3 עובדות קצרצרות שחשוב שתיקחו בחשבון! וגם.. זה כזה מהיר וקל וטעים שזה חייב להיכנס ללו״ז המטבח הקבוע שלכם.
1. נקניקים מכילים שומן רווי וחומרים משמרים (מונוסודיום גלוטומט, ניטריטים ועוד). זו פשוט הדרך של חברות המזון למנוע היווצרות של חיידקים ולהאריך את חיי המדף שלהם.ו.
2. הצבע האדום של הפסטרמה אולי יפה, אבל המקור שלו הוא בעצם בצבע מאכל שמוסיפים בצורה מלאכותית.
3. ארגון הבריאות העולמי קבע שבשר מעובד מסוכן לבריאות ממש כמו עישון סיגריות.
אז מה אתם אומרים? תנסו להכין?
ורק כמה מילים על התהליך שנראה מסובך אבל בעצם פשוט כל כך.
מתחילים בלהשרות את נתח הבשר בבריין - ״תמלחת״ בעברית שזה בעצם מים עם הרבה מלח ואפשר גם עם עוד תבלינים, מה שגורם לנתח להיות עסיסי יותר.
אחרי יום-יומיים, שוטפים, מתבלים ומכניסים לתנור - וזהו! אתם מאורגנים!
מצרכים:
לבריין (למשרה):
(כמות תבלינים לפי 1 ליטר מים + כוס קרח)
40 גרם מלח
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל שלם
1 כף אבקת שום
1 כף גדושה פפריקה מעושנת
1 כף צ'ילי גרוס
לציפוי לפני שלב האפייה:
1 כף תבלין פילדלפיה
1 כף פפריקה מעושנת
1 כף אבקת שום
1/2 כף אבקת בצל
1/2 כף מלח
שמ״ז
הכנה:
1. לשטוף את נתח ההודו ולנגב עם נייר סופג.
2.לעטוף את נתח ההודו ברשת לרולדה (שלב שהוא לא חובה אבל עוזר לשמור על צורת הנתח בזמן האפייה שלו וגם על הטעמים והעסיסיות שלו).
3.הכנת הבריין:
לבשל את תערובת התבלינים עם חצי כוס מים עד שהתערובת לא "גרגירית״, ומקבלת מרקם ״משחתי״.
4.לשים קוביות קרח בכלי שבו נאחסן את נתח ההודו ולמזוג את המים הנותרים, או עד לכיסוי הנתח באופן מוחלט.
5.להוסיף את תערובת התבלינים המבושלת אל הכלי ולערבב קלות.
6.לסגור/לכסות באופן שבו הכלי יהיה אטום לחלוטין ולהכניס למקרר ל- 2-3 ימים.
המשך תהליך אחרי הבריין:
1.לשטוף את הבשר מהבריין ולייבש שוב.
2.להבריש את הנתח בשמ״ז.
3.לתבל עם תערובת התבלינים שבמתכון.
ועכשיו יש 2 אפשרויות להכנה:
מעשנה:
לחמם את המעשנה עד ל-100 מעלות צלזיוס ועד שהפסטרמה מגיעה ל-74 מעלות פנימי.
לפחות שעתיים.
תנור:
1.לחמם תנור ל-C160 מעלות.
2.לאפות את הנתח מעל רשת ברזל במשך כשעה.
3.אחרי שעה להעלות את הטמפ׳ ל-220 למשך 10 דק׳.
4.כדי לבדוק את מוכנות הנתח צריך שמד חום יראה על טמפ׳ פנימית של 74 מעלות
חובה! לצנן לפחות שעה-שעתיים לפני שפורסים, כדי שהנוזלים לא יזלגו ממנו החוצה וישאירו את הנתח יבש