top of page

פסטה דל"פ וירקות

דל פחמימה | ללא גלוטן

ללא זמן אפייה בתנור

6 מנות פסטה

40 דק' וזה מוכן!

את המנה הזו אפשר להכין בגרסה צמחונית/טבעונית כפי שהיא מופיעה פה במתכון ואם רוצים ניתן בקלות להוסיף לה נתחי חזה עוף/פרגית ואפילו דג (מתאים פה דניס/סלמון).

כמה מילים על הסקיני פסטה למי שלא מכיר - מדובר במוצר שעשוי על בסיס שורש בשם קונג’אק בשילוב עם מעט טפיוקה. זה מוצר שלא מכיל סוכר או גלוטן ויש לו ערך גליקימי נמוך ובעיני הוא תוספת מדליקה לארוחה כשממש מתחשק ספגטי/נודלס וכד’.

ירקות נוספים שאפשר להוסיף לחגיגה הזו:
קישואים
כרישה
פטריות
נבטים

מצרכים:

1/2 בצל לבן חתוך גס

2 שיני שום כתושות (אפשר גם טבליות קפואות)

1 בטטה קלופה וחתוכה גס (אפשר להמיר בדלעת)

1 פלפל גמבה אדום חתוך גס

1 פלפל גמבה כתום חתוך גס

1 כרובית בינונית שלמה/חצי כרובית גדולה, מפורקת לפרחים

1-1.5 כוסות חלב קוקוס (כוס עד כוס וחצי)

1/2 כף רסק עגבניות/3 כפות עגבניות מרוסקות


תיבול:

1 כפית כמון

1.5 כפיות תבלין קארי צהוב (כפית וחצי)

2 כפיות גראם מסאלה

מלח לפי הטעם

אפשרי להוסיף: קורט אגוז מוסקט טחון

2 חבילות סקיני פסטה (ספגטי/פטוצ׳יני)

הכנה:

1. מתחילים עם טיגון קצר של השום והבצל עד לשקיפות.

2. מוסיפים לסוטאז’ את הבטטה וממשיכים לבשל במשך 5-8 דק’.

*הערה לגבי שלב ההוספה של הבטטה:

ניתן להוסיף את הבטטה בשלב ההתחלתי של הכנת התבשיל כדי שתתבשל ותתרכך מאוד לאורך זמן עם חלב הקוקוס ותוסיף מרקם קרמי לרוטב.

לחילופין, אם אתם מעדיפים “חתיכות” בטטה בתבשיל, ניתן להוסיף את הבטטה בשלב האחרון לפני בישול הירקות ברוטב, ולבשל אותה במשך כ-20 דק’, עד לריכוך.

3. מוסיפים לסוטאז’ את הגמבות החתוכות ומבשלים ביחד עם שאר הירקות, כ-5-7 דקות.

4. מתבלים, מערבבים ומוסיפים את החלב קוקוס לחגיגה.

5. מערבבים ומסיימים עם תוספת של חצי כף רסק עגבניות שמוסיפה גם לעומק הטעמים וגם לצבע הנפלא של התבשיל.

6. מוסיפים לסוטאז’ את הנודלס/פטוצ׳יני של סקיני פסטה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דק’, עד לקבלת מידת העשייה הרצוייה של הירקות.


*המלצת הגשה:

לפזר מעל מעט גבינת פרמז’ן ובצל ירוק קצוץ.

* המלצה שלי לגבי בישול הסקיני נודלס - תתחילו עם ״בישול״ של הנודלס מעל מחבת חמה (מנפרדת מהרוטב/התבשיל) ללא שמן או תוספות כלשהן. באופן הזה הנודלס מתייבשות מעט והמרקם שלהן משתדרג פלאים. 

אחרי ש״בישלתם״ את הנודלס במשך 8-10 דק׳, תעבירו אותן ישר אל הסיר המוכן עם התבשיל או הרוטב, תערבבו ותגישו. 

הממלצה הזו נכונה ומתאימה לכל סוגי וצורות הסקיני נודלס. 

bottom of page