הסקיני פסטה היא תחליף מוצלח לפסטה רגילה משום שהיא עשויה על בס יס צמחי ולא מכילה סוכר, קמח או גלוטן. הפסטה הזו מקבלת אליה בעצם כל רוטב שנבחר (כמו פסטה רגילה) והפעם אני מגישה לכם אותה ברוטב שמנת ועשבי תיבול.
ולמי שרוצה להכין פסטה קיטוגנית בבית, אני מצרפת לכאן לינק עם פרטים על פר המתכונים של התפריט, ״תזונה דלת פחמימה-היישר מהמטבח האיטלקי״.
https://hatafritnewbooks.ravpage.co.il/italy

מצרכים:
2 חבילות פסטה קונג'אק (בחירת הצורה של האטריות תלויה בכם; נודלס/פטוציני/ ספגטי)
1 כף שמן זית
4 שיני שום כתושות
חופן גדוש של עלי פטרוזיליה קצוצים
2/3 כוס ציר/מרק עוף (אני תמיד מחזיקה במקפיא קופסה של ציר מרק עוף ביתי, למי שאין בשלוף, אפשר גם 1 כף אבקת מרק עוף לל"ג בכוס מים רותחים)
*לגרסה כשרה יש לשים מים רותחים ולהוסיף תבלינים בהתאם (מלח, פלפל, אבקת שום)
2/3 כוס שמנת מתוקה
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
2 כפות פרמז'ן + 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, לקישוט והגשה
הכנה:
נתחיל עם כמה שלבים להכנה של האטריות בצורה מיטבית, שתהפוך את המרקם שלהן לקרוב יותר לזה של "פסטה".
1. לשים את האטריות במסננת ולשטוף היטב.
2. לסנן את האטריות ולהעביר אותן למחבת רותחת (ללא תוספת שמן).
לייבש אותן על המחבת בחום בינוני כ-10 דק' לפחות. להוציא ולשים בצד.
3. באותה המחבת לחמם שמן זית עם שום ופטרוזיליה קצוצה.
4. להוסיף למחבת מרק עוף ושמנת ולבשל על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם, כ-7 דק'.
5. לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
6. להמשיך לבשל על אש נמוכה כ-2 דק', להוסיף את הפרמז'ן ולערבב קלות.
7. הרוטב מוכן וניתן להוסיף אליו את הפסטה ולערבב כמה דק' עד שכל הפסטה עטופה ברוטב.
* להגיש חם עם מעט פרמז'ן ופטרוזיליה קצוצה מעל.