עם איזה רוטב אתם מעדיפים את הפסטה שלכם?
שמנת פטריות? או עגבניות?
ואיזו שאלה מוזרה זו למי שנמצא בתזונה דלת פחמימה, נכון?
אז אתם כבר יודעים שאני כאן כדי להגשים לכם חלומות, ולכן הכנתי לכם להיום מתכון של פסטה!
ולא סתם פסטה, אלא פסטה ברוטב קרמי ועשיר של שמנת ופטריות.
את הפסטה הזו הכנתי עם קמח מיוחד בשם מרנטת הקנה, קמח שלמרות שנכנס בלא מעט מתכונים דלי פחמימה, שנוי במחלוקת ביג טיים! ובהחלט לא נחשב כקמח דל פחמימה!
אז כדי להבין איך הקמח הזה נכנס בכל זאת לתזונה תיכנסו לפוסט שעלה כאן אתמול ושם תמצאו את התשובה.
וכדי ליהנות ממנת פסטה מופחתת פחמימה, כנסו למתכון החדש שעלה כאן היום ויאללה חגיגה!!
את הרוטב של הפסטה הכנתי עם תערובת נהדרת של מרינה פטריות שמציעים מגוון מטורף של סוגי פטריות שונים, ותמיד ברמת הטריות הכי גבוהה!
ולסיום... אני באופן חריג מצרפת לכם היום את ערכי הפחמימה של המתכון:
המסה כולה מתאימה ל-2 מנות בינוניות, ובכל מנה יש כ-25 גר׳ פחמימה (כולל הרוטב).

מצרכים:
1.75 כוסות קמח שקדים
0.25 כוס קמח מרנטת הקנה
1 כפית גואר גאם
1 ביצה L
1 כף מים
1-2 כפות קמח ארורוט לקמוח משטח העבודה
לרוטב:
4 כפות שמ״ז
1/2 קילו תערובת של פטריות
2 בצלי שאלוט, פרוסים
תיבול:
מלח, ופלפל לפי הטעם
1 כפית אבקת שום
קורט אגוז מוסקט
מיץ וגרידת לימון מ-1/2 לימון
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות של חמאה /30 גרם
1/2 כוס פרמז׳ן מגורדת
הכנה:
1. בקערה בגודל בינוני לערבב את הקמחים.
2. לפעור "בור" בתערובת ולהוסיף את הביצה והמים.
3. ׳לערבב עד לתערובת בצקית. להניח עטוף בצד ל-30 דק׳.
4. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה מקומחים לגובה של כ-2 מ״מ .
5. אחרי 30 דק׳, לסמן עם סכין את חיתוך האטריות בבצק.
6. בסיר בינוני להרתיח מים עם שמ״ז ומלח.
7. להכניס את האטריות שהכנו לבישול של כ-7 דק׳.
8. לשטוף במסננת את הפסטה המוכנה במים קרים ולהניח בצד.
** תשמרו בצד את המים שבהם בישלתם את הפסטה להכנה של הרוטב.
הכנה של הרוטב:
1. במחבת סוטאג׳ לחמם 2 כפות של שמ״ז על אש בינונית.
2. לבשל את הפטריות עד לקבלת הזהבה בקצוות, בערך 5-7 דק׳.
3. לתבל ולבשל עוד 5 דק׳ ולהוציא אל קערה בצד.
4. באותה המחבת, ועל אש נמוכה, לטגן את השאלוט עד לשקיפות. להחזיר את הפטריות אל המחבת ולבשל כ-3 דק׳.
5. להוסיף למחבת את השמנת וכוס מהמים שבהם בישלנו את הפסטה.
6. להביא את הרוטב לרתיחה קלה ולבשל כמה דק׳ עד לצמצום.
7. להוריד את הרוטב מהאש ולתבל.
8. להחזיר את המחבת אל האש ולהוסיף את הפסטה, תוך כדי ערבוב ועיטוף מלא של הפסטה עם הרוטב.