top of page

פלאפל כרובית במילוי מיוחד

דל פחמימה | ללא גלוטן

טיגון קצר או אפייה של כ-15 דק׳

12-15 יחידות

50 דק' וזה מוכן!

החטיף הזה משלב 2 אהבות גדולות שלי באוכל-פלאפל וכרובית!
רק שהפעם בחרתי להביא לכם גרסה שונה, מעט "אמריקאית" ובתוספת של גבינת צ'דר שמשדרגת כל דבר!
אז קבלו ממני מתכון לפלאפל כרובית עם גבינה שאפשר להגיש בתור תוספת לכל ארוחה או ליד סלט חסה גדול וגם בתור הארוחה עצמה. טעים, מספק, משביע וגם מתאים לתזונה דלת פחמימה.
שימו לב!
1. המילוי של הגבינה לא מחייב אבל בהחלט מוסיף. אני מאוד אוהבת צ'דר אבל יתאימו לכאן גם גבינות צהובות אחרות, כמו גאודה, מוצרלה ואפילו גבינה בולגרית.
2. התבלון של החטיף המדליק הזה יכול להיות מגוון ואתם יכולים לשנות אותו גם בתערובת של הכדורים וגם בתערובת הציפוי. מה למשל יכול עוד להתאים? אבקת בצל, עשבי תיבול ואפילו כורכום וכמון.

מצרכים:

לפלאפל:

1 כרובית גדולה ומפורקת לפרחים

2 ביצים

70 גרם גבינת צ'דר כתומה, מגורדת

1 עד 1.5 כוסות קמח שקדים (לתערובת)

תבלינים: מלח, אבקת שום

שמן זית לטיגון


למילוי:

50 גרם גבינת צ'דר כתומה, חתוכה לקוביות בגודל בינוני


לציפוי:

1 עד 1.5 כוסות קמח שקדים

1 כף תבלין פפריקה מעושנת/פפריקה מתוקה

הכנה:

1. בסיר עמוק ורחב להרתיח מים ולבשל את הכרובית עד לריכוך, במשך 20-25 דק׳.

 2. לסנן את הכרובית ממים ולמעוך אותה בעזרת מזלג באופן גס (המרקם לא צריך להיות חלק וזה בסדר אם נשארות "חתיכות" קטנות של כרובית). 

3. להוסיף לקערה עם הכרובית ביצים, כוס קמח שקדים, גבינת צ'דר מגורדת ותבלינים ולערבב הכל לתערובת אחידה. במידה והתערובת נראית לכם לא "סמיכה/מוצקה" מספיק, תוסיפו עוד קמח שקדים (עד 1/2 כוס נוספת). 

4. להרטיב מעט את הידיים וליצור מהתערובת כדורים. במרכז כל כדור לייצר "בור", לשים בו קוביה של גבינת צ'דר ולסגור שוב את הכדור.

 5. בקערה רחבה לערבב ביחד את רכיבי הציפוי ולגלגל את כדורי הכרובית בקערה עד לציפוי מלא של הכדורים.

 6. במחבת להרתיח שמ"ז חצי עמוק ולטגן את הכדורים במשך כמה דק' מכל צד עד לקבלת הזהבה.

* דרכי הכנה נוספות:

-אפייה בתנור על 200C במשך 15 דק׳. 

-אפייה בנינג׳ה על תוכנית Bake, 200C, במשך 12-15 דק׳.

-״טיגון״ בנינג׳ה, על תוכנית Air Fry, 200C, במשך 10-12 דק׳. 

bottom of page