top of page
כשבא לנו פירה אבל אנחנו לא רוצים לאכול תפוח אדמה, הכרובית מתייצבת לצידנו לעזרה. ובמתכון הזה הכרובית עוברת 2 תהליכי הכנה, בישול ואפייה, שהופכים אותה לרכה, נימוחה ובעיקר מפקנת.
מצרכים:
1 ראש כרובית מפורק לפרחים
1 כוס גבינת צ'דר מגורדת (מחולק ל-3/4 ועוד 1/4)
1/2 כוס פרמז'ן מגורדת
1 ביצה Large
מלח, פלפל, אבקת שום
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
הכנה:
1. לחמם תנור ל-200C.
2. לבשל את הכרובית במים רותחים עד לריכוך (30-35 דק').
3. לסנן ממים ולייבש.
4. למעוך את הכרובית עם מזלג עד למרקם של פירה ולסנן שוב ממים.
5. להוסיף לקערה של הכרובית 3/4 כוס צ'דר, פרמז'ן, תבלינים וביצה.
6. להעביר לתבנית אפייה ולפזר מעל את מה שנותר מהצ'דר.
7. להכניס לתנור למשך 20 דק', עד שהגבינה נמסה והפירה משחים בקצוות.
8. לפזר מעל בצל ירוק מעל ולהגיש חם.
bottom of page