מתכון למרק זוקיני ח-ל-ו-מ-י!! פשוט להכנה ובאחריות ברמת מנה של מסעדה!
להשלמת הביס, שימו מעל את צ׳יפס הזוקיני שנמצא בקטגוריית "קריספיז מהתנור" ומובטחת לכם חוויה נפלאה בכל כף של מרק.
הסוד למרק המושלם הזה הוא השימוש בציר עצמות/עוף כבסיס, שנותן למרק תוספת של עומק טעמים ושמנוניות נעימה בכל ביס וכמובן התוספת של תבלין אגוז המוסקט.
את המרק הזה אפשר להכין על אותו העקרון עם כל ירק שתרצו (כרישה, פטריות, בצל, דלעת ועוד), אבל הזוקיני נותן לו מרקם קטיפתי ומפנק במיוחד.
מתכון לציר מרק עוף תוכלו למצוא באתר, כתבו בחיפוש ״מרק עוף של סבתא הלה״.
מצרכים:
2 כפות שמ״ז
1 בצל לבן גדול חתוך גס
3 שיני שום כתושות
5-6 זוקיני גדולים, קלופים וחתוכים גס לעיגולים (רוחב של 1-2 ס״מ לעיגול)
2.5 כוסות ציר מרק עוף/עצמות
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון גס
1/2 כפית אבקת שום
קורט אגוז מוסקט
3/4 כוס שמנת מתוקה/לבישול (אפשר גם בלי או עם קרם קוקוס לגרסת פרווה)
הכנה:
1.בסיר שמתאים למרק לטגן בצל עם שמ״ז במשך כמה דק׳ עד לשקיפות.
2.להוסיף לבצל את השום ולטגן ביחד כמה דק׳ נוספות.
3.להוסיף את הזוקיני החתוך ולערבב באופן שבו כל הזוקיני יהיה עטוף במעט שמן.
4.להוסיף לתערובת הירקות את הציר ולבשל במשך 30-40 דק׳ עד לרתיחה וריכוך מוחלט של הירקות.
5.בעזרת מטחנה ידנית או מעבד מזון, לטחון ביחד את הירקות המבושלים עם המרק.
6.לתבל ולטעום וברגע שהתיבול מושלם לטעמכם, אפשר להוסיף את השמנת, לערבב ולבשל ביחד במשך כמה דק׳ עד שהמרק מוכן להגשה.