אז לפני הכל, כמה מילים על הטאג'ין - הטאג'ין הוא למעשה כלי בישול ואפייה שניתן לעבוד איתו גם על הכיריים וגם בתנור. הוא עשוי מחרס ויש לו בסיס שטוח עגול עם דפנות נמוכות, ומכסה שנראה כמו חרוט. כך שהצורה והמבנה שלו מחזירים את האדים אל תחתית הסיר בזמן הבישול.
בעקרון, הטאגי'ן נועד לבישול של בשרים ותבשילים שונים המצריכים בישול איטי, אבל במקרה של המתכון הזה הצלייה של הירקות בטאגי'ן נתנה להם השחמה יפה והאפייה בטאג'ין נתנה למאפה רכות ועומק לטעם והתוצאה יצאה מפנקת במיוחד.
*כמובן שלמי שאין בבית טאג'ין, בהחלט ניתן להכין את המאפה במחבת או תבנית שמתאימה לתנור.
*המאפה הזה מתאים כתוספת לבראנץ', ארוחת צהריים קלילה, או לארוחת ערב מושקעת וטעימה במיוחד.
מצרכים:
1-2 כפות חמאה
1 בצל לבן פרוס לעיגולים דקים
1 בצל שאלוט פרוס לעיגולים דקים
1 גמבה אדומה פרוסה לפרוסות דקות
1 גמבה צהובה פרוסה לפרוסות דקות
6 ביצים טרופות
1.25 כוס שמנת מתוקה (כוס ורבע)
1.5 כוסות + 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת, כמו גאודה -חלק מהגבינה יהיה לתערובת וחלק יהיה לשכבה העליונה
תבלינים: מלח, פלפל, אבקת שום, תימין, לפי הטעם
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. להמיס חמאה בטאג'ין (או במחבת) ולטגן את הבצלים.
3. אחרי כמה דק' להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לבשל את הירקות במשך כמה דק' נוספות עד להשחמה קלה.
4. בינתיים בקערה גדולה לטרוף ביחד ביצים, שמנת, תבלינים וגבינה (כוס וחצי).
5. להעביר את התערובת הנוזלית אל הטאג'ין (או את הירקות ואת התערובת אל תבנית אפייה). לפזר מעל תימין ואת שארית הגבינה המגורדת.
6. להכניס לתנור לכ-35-40 דק' עד שמשחים מעט ומוכן.
* במידה ואתם אופים בטאג'ין, אפשר להכניס לתנור את הטאג'ין מכוסה לחצי מהזמן ובשאר להמשיך לאפות ללא כיסוי.
* במידה ואתם אופים בתבנית, אין צורך לכסות והמאפה יהיה ללא כיסוי לאורך כל משך האפייה.
* להגיש חם !