מתכון ללביבות פירה כרובית שיתנו לכם תחושה של לביבה מנחמת וכל כך רכה-פשוט להתאהב!
אני ממליצה לגוו ן ולהוסיף לתערובת גבינות נוספות כמו למשל גאודה, גבינה בולגרית וכד'.
מה חשוב לכם לדעת פה?
קחו בחשבון שזמן הטיגון מהיר משום שהכרובית כבר מבושלת ורכה, כך שמספיקות 2-3 דק' מכל צד.
הלביבה מעולה כשלעצמה, אבל אם בכל זאת בא לכם להגיש עם רוטב, אני ממליצה על רוטב גבינה

מצרכים:
1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים
2 ביצים
70 גרם גבינת צ'דר כתומה מגורדת
1 עד 1.5 כוסות קמח שקדים
חופן קטן של עירית קצוצה
תבלינים: מלח, אבקת שום
שמן זית לטיגון
הכנה:
1. בסיר עמוק ורחב להרתיח מים ולבשל את הכרובית עד לריכוך (20-25 דק').
2. לסנן את הכרובית מהמים ולמעוך בעזרת מזלג באופן גס (המרקם לא צריך להיות חלק וזה בסדר אם נשארות "חתיכות" קטנות של כרובית).
3. להוסיף לקערה עם הכרובית ביצים, 1 כוס קמח שקדים, גבינת צ'דר, עירית ותבלינים ולערבב הכל לתערובת אחידה.
* במידה והתערובת נראית לכם לא סמיכה/מוצקה מספיק, תוסיפו עוד קמח שקדים (עד 1/2 כוס נוספת אמור להספיק).
4. במחבת להרתיח שמ"ז חצי עמוק, לגלגל את התערובת לכדורים ולשטח מעט עם ידיים רטובות. לטגן כמה דק' מכל צד עד שמזהיב ומוכן.
* להגיש חם.

