top of page

לביבות פירה כרובית

דל פחמימה | ללא גלוטן

ללא זמן אפייה בתנור

13-15 לביבות

40 דק' וזה מוכן!

מתכון ללביבות פירה כרובית שיתנו לכם תחושה של לביבה מנחמת וכל כך רכה-פשוט להתאהב!
אני ממליצה לגוון ולהוסיף לתערובת גבינות נוספות כמו למשל גאודה, גבינה בולגרית וכד'.
מה חשוב לכם לדעת פה?
קחו בחשבון שזמן הטיגון מהיר משום שהכרובית כבר מבושלת ורכה, כך שמספיקות 2-3 דק' מכל צד.
הלביבה מעולה כשלעצמה, אבל אם בכל זאת בא לכם להגיש עם רוטב, אני ממליצה על רוטב גבינה

מצרכים:

1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים
2 ביצים
70 גרם גבינת צ'דר כתומה מגורדת
1 עד 1.5 כוסות קמח שקדים
חופן קטן של עירית קצוצה
תבלינים: מלח, אבקת שום
שמן זית לטיגון

הכנה:

1. בסיר עמוק ורחב להרתיח מים ולבשל את הכרובית עד לריכוך (20-25 דק').
2. לסנן את הכרובית מהמים ולמעוך בעזרת מזלג באופן גס (המרקם לא צריך להיות חלק וזה בסדר אם נשארות "חתיכות" קטנות של כרובית).
3. להוסיף לקערה עם הכרובית ביצים, 1 כוס קמח שקדים, גבינת צ'דר, עירית ותבלינים ולערבב הכל לתערובת אחידה.
* במידה והתערובת נראית לכם לא סמיכה/מוצקה מספיק, תוסיפו עוד קמח שקדים (עד 1/2 כוס נוספת אמור להספיק).
4. במחבת להרתיח שמ"ז חצי עמוק, לגלגל את התערובת לכדורים ולשטח מעט עם ידיים רטובות. לטגן כמה דק' מכל צד עד שמזהיב ומוכן.
* להגיש חם.

bottom of page