רעיון ללביבה מדליקה במיוחד שהיא אחלה מנת פתיחה או תוספת וגם ארוחה מעולה בפני עצמה.
לביבות ספגטי זוקיני, שכל מה שיש בהן זה זוקיני, קמח שקדים, ביצה ותבלינים.. הכי פשוט, ובהבטחה הכי טעים!
אז מה חשוב שתדעו לגבי המתכון הזה?
1. את הזוקיני אפשר בעקרון גם לגרד ולא חייבים להכין אותו כספגטי. צורת הספגטי נותנת ללביבות מרקם וצורה מדליקים במיוחד, בנוסף, באופן הזה הזוקיני מגיר קצת פחות נוזלים וקל יותר להתנהל אתו בהכנת הלביבות.
2. בתערובת המקורית יש קמח שקדים, תבלינים וביצה בלבד, אבל במידה ואין לכם צורך בגרסת פרווה אפשר להוסיף לתערובת גבינת פרמז׳ן מגורדת, מה שמוסיף לטעם טוויסט מאוד חביב.
מצרכים:
3 זוקיני שטופים וחתוכים בצורת ״ספגטי״ (את החיתוך ניתן לעשות בעזרת קולפן ג׳וליינאים או בעזרת מעבד מזון שמגיע עם סכין חיתוך מתאימה)
1 כוס קמח שקדים
1 כפית תבלין תימין
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1 ביצה
1/2 כוס שמן MCT או שמן זית לטיגון
*לגרסה שהיא אינה פרווה ניתן להוסיף לתערובת הזוקיני גם 1/2 כוס של גבינת פרמז׳ן מגורדת
לקישוט:
עלי תימין טרי
הכנה:
1. בקערה גדולה לערבב ו״ללוש״ ביחד ״ספגטי״ זוקיני עם קמח שקדים, כך שכל הזוקיני יהיה עטוף בקמח.
2. לתבל ולערבב שוב.
3. להוסיף לקערה את השמן ואת הביצה ולערבב שוב.
4. בעזרת הידיים ליצור לביבות (בערך כף של תערובת זוקיני פר לביבה).
5. במחבת רחבה לחמם שמן לטיגון וברגע שהשמן מוכן, להניח בזהירות את הלביבות.
6. להמתין כמה דק׳ (5-6 דק׳ לפחות) עד שהלביבות מתמצקות ומזהיבות בתחתית שלהן, לפני שהופכים אותן בעדינות לצד השני.
7. ברגע שהלביבות מוכנות להוציא אותן מהמחבת אל רשת לצינון.
8. להכין מטבל איולי ולהגיש את הלביבות חמות או חמימות.
*אפשר גם לאפות את הלביבות בתנור על חום של 180C למשך כ-20 דק׳, עד להזהבה והתמצקות (להפוך לצד השני במהלך האפייה).