top of page

לביבות כרישה שלא תרצו להפסיק לאכול

דל פחמימה | ללא גלוטן

15 דק' אפייה בתנור

כ-20 יחידות

60 דק' וזה מוכן!

הכרשה, כמו השום והבצל, נחשבת לירק עם כמות פחמימות גבוהה יחסית (14 גרם פחמימה ב-100 גרם כרישה) אולם יחד עם זאת, מדובר בירק מופלא בטעמו עם עושר בערכים תזונתיים ולכן לא נוותר עליו אלא נצרוך ממנו בכמות מדודה.

מה חשוב שתדעו לגבי המתכון הזה ?
1. את הלביבות האלה אפשר לטגן ואפשר גם לאפות.
2. למי שלא רוצה להוסיף גבינה, תוסיפו במקום עוד 1/2 כוס של קמח שקדים.

מצרכים:

3-4 גבעולי כרשה פרוסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
2 ביצים
100 גרם גבינת צ'דר כתומה מגורדת
1.5 כוסות קמח שקדים (כוס וחצי)
1 כפית מלח
1 כפית אבקת בצל
40 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס מים
שמן זית לטיגון (במידה ומטגנים)

הכנה:

1. במחבת עמוקה ומכוסה על אש נמוכה לבשל את פרוסות הכרשה עם חמאה ומים, במשך 20-30 דק׳, עד לאידוי מוחלט של הנוזלים וריכוך של הכרישה.
2. להעביר את הכרשה למעבד מזון ולהוסיף את שאר המרכיבים ; קמח שקדים, תבלינים, ביצים וגבינה.
3. לטחון עד ליצירת תערובת יחידה. אתם יכולים לתת כמה פולסים בלבד כדי לקבל תערובת עם "חתיכות" של כרשה או לטחון ברצף כדקה לקבלת תערובת חלקה.
4. מומלץ אבל לא חובה, לשים את התערובת במקרר למשך רבע-חצי שעה ולצינון והתייצבות.
5. במידה ואתם מטגנים את הלביבות, לחמם שמ"ז במחבת נון-סטיק חצי עמוקה, להרטיב מעט את הידיים, ליצור לביבות ולטגן כמה דק' כל צד, עד להזהבה.
במידה ואתם אופים אותן, להרטיב את הידיים וליצור לביבות (בערך כף בלילה ללביבה) ולשים בתנור שחומם מראש ל-200C למשך כרבע שעה, עד לקבלת הזהבה.

bottom of page