בכל פעם שאני מתנסה עם בצק דל פחמימה חדש, אני מתרגשת מאינספור האפשרויות שיש בעולם חומרי הגלם של התזונה הדלת פחמימה. עולם שמאפשר לנו לייצר את כל המתכונים הנחשקים ולפעמים גם מושחתים, פשוט באופן בריא ומזין.
הטאקו מגיע היישר ממקסיקו, וכמו שאר המטבח המקסיקני הוא מאופיין בקלות ובפשטות של אופן ההכנה וחומרי הגלם שלו. הטאקו עשוי בעצם מקמח תירס, ממולא בד"כ בבשר בקר ומרכיבים נוספים, כמו ירקות, גבינה, שעועית וכד'. הוא מגיע בגרסה "קשיחה" ובגרסה רכה, ובעצם אפשר לראות בו תחליף מושלם לפיתה הישראלית.
הגרסה הדלת פחמימה שלי לטאקו, כוללת קמח שקדים, פסיליום, מים ושמ"ז והיא לגמרי הופכת להיות הפיתה החדשה שלכם מעכשיו, כי אפשר להכין איתה הכל, למלא אותה עם הכל ואפילו להכין ממנה נאצ'וס מקסיקני!
שימו לב!
הפסיליום הכרחי במתכון הזה משום שהוא זה שמייצר את הנפח ואת הגמישות של הבצק.
במידה והבצק רך מידי וקשה לכם לקרוץ ממנו עיגולים, תכניסו את הבצק עם הסימון של העיגולים עליו למקפיא ל-5-7 דק', זה יקל מאוד על המשך העבודה איתו.
את הטאקו שלי מילאתי ברצועות סטייק דקות שהקפצתי בשמ"ז, מלח ופלפל ולזה הוספתי תערובת ירקות קלויים מהתנור ותערובת גבינו מגורדת.
מה אתם יכולים לשים עוד? מבחר בשרים, ירקות, ממרחים (כמו אבוקדו, איולי וכד'), אתם יכולים להפוך את הטאקו הזה לטוסט, או ל"לאפה" במילוי שווארמה וטחינה - בקיצור, הגעתם לארץ האפשרויות הבלתי נגמרות.
מצרכים:
2 כוסות קמח שקדים
6 כפות פסיליום
1 כף שמן זית
1 כוס מים חמים
*אפשר להוסיף גם כפית מלח - לא חובה
3-4 כפות שמן זית או חמאה לשימון המחבת
הכנה:
1. בקערה בגודל בינוני, לערבב ביחד קמח שקדים, פסיליום ומלח.
2. לזלף תוך כדי ערבוב את השמן זית, ובאותו האופן להוסיף גם את המים החמים.
3. לערבב הכל בעזרת כף במשך כמה דק׳ עד ליצירת תערובת בצקית ולעבור ללישה עם הידיים במשך כמה דק', עד לאיחוד של הבצק.
4. להניח את הבצק בצד ל-5 דק׳, למנוחה והתייצבות.
5. לחלק את הבצק ל-8 חלקים שווים. את כל אחד מחלקי הבצק לגלגל לכדור ולרדד בין 2 ניירות אפייה, עד לגובה של 2-3 מ"מ.
6. להניח מעל הבצק צלחת/קערה שבעזרתה אפשר לסמן עם סכין את צורת העיגול של הטאקו. *את שאריות הבצק שימו בצד ותרדדו מהם עיגול נוסף.
*שלב הסימון והחיתוך של העיגול הוא לא חובה, ולגמרי תלוי ברצון שלכם להיות מדוייקים ונאמנים לצורת העיגול.
7. לחמם מחבת ולשמן מעט עם חמאה או שמן זית (אש קטנה/בינונית) ולאפות את הטאקוס על המחבת. כל צד לפחות 2-3 דק', עד להשחמה קלה.
8. להניח מעל מגש/צלחת, למלא במרכז בבשר, ירקות, ממרחים, גבינות ועוד, ולקפל לצורה של טאקו. לעצום את העיניים ולהרגיש את אווירת הסומבררו והסלסה.
*שימו לב! אפשר להפוך את הטאקו לנאצ'וס.
איך עושים את זה? אחרי שהטאקוס מוכנים, לחמם שוב מחבת עם מעט חמאה או שמן זית ולטגן אותם 1-2 דק' מכל צד. הם הופכים לקריפסים ומופלאים בזמן שהם מתקררים.