הכרובית מהווה חלק משמעותי במטבח הדל פחמימה, כבסיס למאפים שונים כמו לביבות, פיצות ואפילו לחמים וגם כתוספת טעימה ומזינה על תצורותיה השונות, כמו קוסקוס כרובית, כרובית אנד צ'יז, פירה ועוד. ופה אני מגישה לכם אותה בגרסה שהיא קצת "חטיפית" ו"שניצלית".
הכרובית לא יוצאת קריספית אלא רכה ונימוכה ואם אתם יותר בעניין של קריספיות תבשלו את הכרובית במים רק 10 דק' ואחרי זה תנו לה טיגון קצר.
מה עוד? במידה ואתם לא שומרי כשרות, אני ממליצה להוסיף לתערובת הציפוי של הקמח שקדים גבינת פרמז'ן, זה משדרג את המתכון ונותן לו גוון טעמים אחר.
מצרכים:
1 כרובית בינונית מחולקת לפרחים
1 כוס מיונז
2 כפיות חרדל
2 כוסות קמח שקדים
2 כפות תבלין פילדלפיה
1 כפית מלח דק
הכנה:
1. לחמם תנור ל-200C ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
2. לבשל את פרחי הכרובית במים רותחים במשך כ-15 דק', עד שהיא מתרככת.
3. לסנן את הכרובית מהמים ולהניח אותה כדי שתגיר נוזלים ותתקרר מעט.
4. להכין 2 קערות. הראשונה עם תערובת של מיונז וחרדל. השנייה עם תערובת של קמח שקדים ותבלינים.
5. להתחיל עם טבילת פרחי הכרובית בתערובת של המיונז והחרדל (אפשר להיעזר במברשת סיליקון). להמשיך עם העברת הכרובית לקערה של הקמח שקדים ולעטוף אותה בעזרת כף מכל הצדדים. להניח על תבנית האפייה.
6. להכניס לתנור למשך כ-30 דק', עד להזהבה של הציפוי.
* להגיש חם.